Pai er så utrolig godt og passer både til lunch, middag eller kvelds. Nå som det har vært jul og vi har puttet i oss masse fet julemat er dette en mager og god middag. 😉 Denne paien er proppet med masse gode smaker fra både grønnsakene, fetaosten og pestoen. Enkel å lage er den også så dette klarer du. 🙂 Paien er best nystekt synes jeg men også deilig som kald i feks matpakken dagen etter.
Denne paien er laget på bokhvetemel, altså glutenfri, men bruk gjerne det melet du tåler og har tilgjengelig.
Server gjerne paien med en salat til så blir måltidet komplett. 🙂 Jeg brukte gryr isteden for fløte, det er helt laktosefritt, bruk det du tåler.
Dette trenger du til en pai: (det har sneket seg inn en creme fresh på bildet, denne skal ikke med i paien altså)
Bunnen:
- 100 gram smør
- 3 dl bokhvetemel/hvetemel
- 1/2 rød paprika
- 1/2 gul paprika
- 1liten rødløk el en halv stor
- 250 gram små tomater
- 1 pakke med fetaost i biter
- 1 potte basilikum
- 3 gode ss grønn pesto
- 3 egg
- 2 dl gryr/fløte
- 2 dl revet ost
Bland mel og smør i en bolle og bland til en deig. Trykk deigen i en paiform/rund springform (24 cm), prikk den med en gaffel og stek v 150 gr ca 10 min.
Bland smør og mel til en deig Trykk deigen i en form, husk å få med litt opp på kantene Prikkes med gaffel før steking
Hakk grønnsakene i biter og legg de i paibunnen når den er ferdig stekt sammen med alle bladene fra basilikumplanten. Legg pesto over tilslutt. Bland egg, gryr og gulost i en bolle, krydre m salt/pepper og hell over. Skru ovnen opp til 200 gr.
Hakk grønnsakene Bland egg, gryr og gulost Krydre
Legg grønnsakene i paiformen og strø over basilikumblader Legg på pesto Hell over fløteblandingen og strø fetaost på toppen
Strø over fetaosten, uten oljen den ligger i, på toppen. Da er den klar til steking. 200 grader ca 25 min.
Da håper jeg det vil smake! Kos deg og nyt! 🙂
Deilig Pai.