Elg ytrefilet med fløtegratinerte poteter, rødvinsglasert småløk, sopp, løk og grønnsaker er en skikkelig godt!! 🙂 Her er det deilige smaker og utrolig mørt kjøtt.
Som jeg sikkert har skrevet før så er elg og viltkjøtt utrolig sunt å spise. Det er magert, inneholder masse proteiner, jern, kalium, sink og vitamin B12. Det er bare å fråtse og kose seg, dette er snadder for kroppen din.
Lag de potetene og grønnsakene du ønsker og er mest glad i. Jeg synes fløtegratinerte passet bra til dette. Sausen lagde jeg av kraften fra ytrefilet som hadde samlet seg i formen etter stekingen og hadde litt viltkraft fra fryseren i tillegg sammen med litt maizenna og litt creme fresh. Du kan også bruke oksebuljong.
Dette trenger du til 4 pers:
Elg Ytrefilet
- 900-1000 gram ytrefilet av elg
- 2 gulerøtter
- 1/2 brokkoli
- 1 løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 beger med aromasopp
- 1 nett med småløk
- 2 dl rødvin
- 2 ss smør til steking
- 1 ss smør til steking av småløk
- salt/pepper/provance krydder el timian
- Til sausen, viltkraft eller kjøttbuljong, 2 ss creme fresh og litt maizenna
Begynn med å brune ytrefileten, som er romtemperert, i stekepannen på alle sider. Husk å la smøret være helt smeltet og nøttebrunt når du legger i kjøttet. Krydre godt. Sett stekeovnen på 170 gr. Sett inn fløtegratinerte poteter i ovnen.
Legg ytrefileten i en ildfast form og sett i steketermometer. Jeg tok den ut ved 60 grader.
Fres smøret til småløken i en panne, tilsett løken, la den småsteke et minutt og hell over rødvin. Senk varmen godt ned og legg på lokk. La det stå sånn i ca 15 min. Se hele tiden at det er nok rødvin..eller tilsett mer underveis. Rør av og til.
Kutt brokkoli i biter og gulrot i tynne skiver. Kokes i lettsaltet vann med evt litt smør i, 1 -2 minutter rett før servering av maten.
Kutt løk og hvitløk i grove biter, stek det 1 minutt sammen med 2 ss smør. Tilsett aromasoppen og stek videre til det er gyllent. Krydre med salt og pepper.
Når ytrefilet viser 60 grader tar du den ut og lar den hvile i ca 15 min. Lag sausen mens du venter.
La hvile ca 15 min etter steking
Da er det bare å skjære ytrefilet opp, koke opp grønnsakene og servere med saus, poteter, soppblanding og rødvinsglasert småløk.
Skjær opp i passende skiver.
Da håper jeg det smaker! Nyt! 🙂
Kos deg!