Reinsdyrstek

Viltkjøtt er noe av det beste og faktisk sunneste man kan spise av kjøtt, det inneholder lite fett, har masse proteiner, jern, sink, mineraler, omega 3 og mye B12 vitamin. Supert ikke sant? 🙂

Denne gangen ble det en reinsdyrstek jeg skulle tilberede. Jeg er glad i enkelt og ujålete tilbehør så det ble poteter, gulrot, brokkoli og rødløk. Og som alltid så steker jeg alt i en stekepose. Lettvint og fritt for klin i ovnen etterpå. 😉 Smaken blir kjempegod og saftig! Har du andre grønnsaker tilgjengelig så bruk gjerne de du har. Jeg lagde en saus basert på kraften som samlet seg i stekeposen blandet med maizenna og litt creme fresh. Mitt triks er å tilsette ca 1 dl med rødvin i stekeposen før jeg knyter den igjen og setter den i ovnen. Da blir kraften som ligger igjen i posen supergod!

Spis mer viltkjøtt, det er enkelt å tilberede, smaker himmelskt og kroppen blir takknemlig. 🙂

Dette trenger du til ca 4 pers:

1 reinsdyrstek (ca 800/900 gram)

14 små poteter

3 store gulrøtter

1 brokkoli

1 rødløk

1 stekepose

salt/pepper/provancekrydder

Smør til steking

1 dl rødvin (kan sløyfes)

Begynn med å tørke godt av steken, smelt smør i stekepannen og legg steken i og brune den på alle sider samtidig som du krydrer den.

Skjær gulrot, løk og brokkoli stilken i grove biter og legg nederst i stekeposen. Legg steken oppå grønnsakene og hell evt 1 dl med rødvin i posen før du lukker den, klipper et hull i et hjørne som peker opp slik at kraften ikke renner ut.

Settes i stekoven ved 160 gr. Jeg bruker et digitalt steketermometer og tar steken ut ved ca 62 grader. Har du ikke det er det ca 1 og 1/2 time steketid. Sett poteter på koking. Når steken er ferdig tar jeg den ut og lar den hvile ca 10-15 min på benken mens jeg heller kraften ut av hullet i stekeposen og lager en god saus. Resten av brokkolien (bukettene) kokes i lettsaltet vann i et minutt rett før servering. Klipp opp nettet og skjær steken i passende biter.

Server med tyttebærsyltetøy. Da er det bare å nyte og kose seg. 🙂 Velbekomme!

-Reklame-