Enkel og smakfull Ungarsk Gulasj

Ungarsk Gulasj er så godt og her har jeg gjort den enkleste og letteste varianten med karbonadedeig. Retten lager du på en knapp halvtime. 🙂

Her er det deilige smaker med litt sting av den røde chilien. Er du ikke glad i chili så kan den selvfølgelig droppes. Jeg elsker litt spicy smak så jeg har 1 ts med kajennepepper i tillegg. 😉 Husk at det er veldig sunt å ha chili i matretter siden den beskytter med sine sterke antioksidanter både mot kreft og hjerte/karsykdom, den bugner av c vitaminer og reduserer risikoen for blodpropp. Så bruk chili i matlaging hvis du tåler det.

Denne gryten kan bli litt lik suppe i konsistens. Liker du den tykkere så bruk litt maizenna for å tykne den. Servere gjerne med en salat og hvitløksbrød til. 🙂 Jeg bruker en klatt med creme fresh oppi ved servering, det er kjempegodt.

Dette trenger du til 4 pers:

  • 400 gram karbonadedeig
  • 3 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 purreløk
  • 1 paprika
  • 1 rød chili
  • 250 gram poteter
  • 3 ss tomatpure´
  • 8-9 dl kjøttkraft ( evt 2 buljongterninger +vann)
  • salt/pepper

Begynn med å finhakke sjalottløk, chili og hvitløk. Skjær potet, purreløk og paprika i terninger. Husk å dele purren på langs og skylle den godt først.

Brun karbonadedeigen og tilsett chili, hvitløk og sjalottløk på og la småfrese 1 minutt sammen. Tilsett grønnsakene og la steke sammen litt til.

Tilsett tomatpure og la det surre litt. Ha alt oppi en gryte og tilsett kraften. Kok opp og la småkoke til potetene er møre.

Smak til med salt og pepper, gjerne en lite ts med kajennepepper hvis du liker det. Vil du ha den tykkere så tilsett litt maizenna. Server med salat og evt hvitløksbrød til. Nyyyt! 🙂

-Reklame-