Enkel kyllinggryte med masse deilige og spicy smak er digg. Denne oser av fersk ingefær, hvitløk, chili, lime og litt søtlig honning. Alt puttes i sammen gryte og steks i ovnen kjappe 15-20 min. Genialt og lettvint. 🙂
Fersk ingefær blandet med honning, hvitløk og chili er jo bare sååå godt. Her kan du bruke litt mer av det sterke hvis du er glad i litt sting, som meg. Server denne med ris til og måltidet er komplett. Jeg varierer med ovnstekte poteter og ris. Fordelen med å ha ris til denne gryten er at sausen vil blande seg så godt med risen…du blir ikke skuffet.
Fersk ingefær kan styrke tarmfloraen vår og regulere blodtrykket samtidig som det demper betennelser. Og i tillegg så smaker det såå godt!! Jeg elsker mat med fersk ingefær i. 🙂
Jeg har brukt lårfilet av kylling. Jeg synes lårfileten blir saftigere enn vanlig kyllingfilet. Også er den mye billigere.
Dette trenger du til 4 pers:
- 600 gr lårfilet av kylling
- 2 sjalottløk
- 1 rød paprika
- 1/2 – 1 blomkål
- 1 pose med fersk spinat (150 gr)
Marinade:
- 2 ss sriracha saus
- 2 dl sweet chili saus
- 2 ss honning
- 4 ss soyasaus
- 1 god ss med fersk ingefær
- 1 kinesisk hvitløk
- saften av en hel lime
Start med å finhakke hvitløk og ingefær og bland det sammen med alt til marinadesausen i en bolle.
Brun lårfiletbitene lett i pannen med litt olje. Du trenger ikke kutte de i biter, de er passende slik de er . Krydre med salt og pepper og evt kyllingkrydder hvis du har det.
Legg lårfileten i vam panne med olje Brunes kjapt og krydres
Legg spinaten i en ildfast form. Del opp blomkål, løk og paprika i passende biter og legg i formen. Legg kyllingbitene over tilslutt. Hell over marinadesausen og bland godt i formen.
Legg grønnsaker og spinat i formen Legg i kyllingbitene Tilsett marinadesausen og bland
Formen stekes ved 200 grader ca 18 minutter. Skjær i en kyllingbit for å se at den er hvit og stekt. Serveres med ris til.:) Håper det smaker. 🙂
Nydelige smaker
Kos deg!