Pastagryte med laks og fetaost

Enkle middager med mye smak er noe jeg elsker!! Her har jeg laget en pastaform med laks og deilig fetaost som blander seg i deilige tomater som blir bakt i ovnen. Utrolig gode smaker. 🙂 En halv squash, chili og hvitløk er gode grønnsaker kroppen vår elsker. Tomatene inneholder masse antioksidanter, betakaroten og vitaminer immunforsvaret vårt blir glad for. 🙂 Pastaen kokes tilslutt og blandes i gryten rett før servering. Enkelt og greit. Jeg velger ofte ørret foran laks. Bruk det som du liker. Smaken er nesten akkurat den samme.

Her kan du velge fullkornspasta for litt sunnere variant eller glutenfri pasta hvis du trenger det. Har du litt parmesanost på toppen ved servering topper dette retten. Jeg klarer meg ikke uten. 😉

Sett av 25 minutter og maten er servert. Det har du vel tid til? 🙂 Lykke til.

Dette trenger du til 4 pers:

  • 400 gram laksefilet eller ørretfilet
  • 1/2 squash
  • 450 gram babytomater
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 rød chili
  • 200-250 gram fetaost i blokk
  • 1 potte basilikum
  • 300 gram pasta
  • salt og pepper

Finhakk chili og hvitløk, skjær squash i små biter. Legges i en ildfast form med 1 dl olivenolje.

Skjær skinnet av laksen og del den i grove biter. Legges i formen. Krydre med salt og pepper. Legg tomater over, del de i to hvis de er veldig store.

Plukk av alle bladene av basilikumplanten og legg over tomatene også legger du fetaostblokken over tilslutt. Krydre med salt og pepper. Inn i ovnen på 200 gr varmluft ca 22-25 minutter.

Når det er ca 8 minutter igjen av steketiden koker du pastaen. Når formen er ferdig rører du i den slik at alt blandes godt. Hell av vannet av pastaen, tilsett litt olivenolje i den og hell den i formen og bland.

Da gjenstår det bare å servere! Bon Apetite, håper det smaker. 🙂

-Reklame-