Lammegryte med søtpotet

Lam er så utrolig godt på høsten…og her i denne gryten er det deilige søtpoter, masse hvitløk og nydelige smaker av fennikel og urter. Helt nydelig! 🙂 Denne er fin å lage når du skal ha gjester eller hvis du bare ønsker en skikkelig god middag en dag. Gryten er super å varme opp – jeg synes nesten den er best dagen etter pga smakene har fått «satt» seg litt. Synes du den blir litt tynn, så dryss i litt maizenna jevner.

Høsten er jo sesongen for lammekjøtt og er du lei eller ikke tåler fårikål smaken eller lukten så prøv denne gryten. Her dufter det smaker fra middelhavet. 🙂

Dette trenger du til 4 pers:

  • 600 gram lammekjøtt (grytekjøtt el bog)
  • 1 boks med knuste tomater
  • 2 1/2 dl oksefond
  • 6 dl vann
  • 2 store gulrøtter
  • 1 stor søtpotet elle 2 små
  • 200 gram sellerirot
  • 1/2 stor purreløk
  • 2 kinesiske hvitløk
  • 1 ts fennikelfrø
  • 2 hele laurbærblader
  • litt fersk rosmarin
  • 2 ts provancekrydder
  • salt/pepper

Skrell og kutt sellerirot, gulrot og søtpotet i passende biter. skjær hvitløk i tynne skiver og purren i tynne ringer.

Skjær lammekjøttet i passende biter og brun det i pannen med litt olje. Når det er brunt tilsetter du hvitløk som er skjært i tynne skiver. Tilsett fennikelfrø og rosmarin.

Hell alt over i en kjele. Så tilsetter du hakkede tomater, oksefond, vann og laurbærblad. Kokes under lokk i ca 30 min.

Ta ut rosmarinkvastene hvis du har brukt det. Tilsett grønnsakene og la koke i 10-12 min til de er møre. Tilslutt tilsettes purreløken og provancekrydder. Rør om og la den stå et par minutter før du smaker til med salt og pepper. (Er den for tynn synes du så tilsett litt maizenna jevner.)

Da gjenstår det bare å nyte!!! Gjerne med et glass rødt til. 🙂 Velbekomme.

-Reklame-