Tom Kha Gai suppe m kylling

Suppe er deilig middagsmat og passer ekstra godt på høsten synes jeg. Denne kyllingsuppen er en ganske tradisjonell thailandsk suppe, smakene tar deg rett til nydelige palmestrender og eksotiske steder. 🙂 Gai betyr kylling i Thailand, derav navnet på suppen. 😉

Smakene her er helt utrolige, sitrongresset har blant annet æren for det blandet sammen med fersk ingefær, kokos og thaibasilikum blir dette en eksplosjon av smak i munnen din. 😉 Lager du denne suppen kan jeg garantere du lager den igjen, og igjen og igjen 😉 Et tips er å gå i den lokale innvandrer butikken med grønnsaksutvalg, her finner du både sitrongress og thaibasilikum. 😉

Kutt opp grønnsakene og kyllingen på forhånd så går alt lekende lett og raskt. Ønsker du fersk chili i suppen så tilsett gjerne det. Oppskriften er uten men for chilielskere så kjør på. Jeg bruker et glass med chilipaste i suppen, her kan du prøve deg frem..noen liker den enda sterkere så da er fersk chili gull! 🙂

Dette trenger du til 4 pers:

  • 3 store kyllingfileter
  • 2 bokser kokosmelk
  • 2 terninger hønse/kyllingbuljong
  • 6 dl vann
  • 2 sjalottløk
  • 250 gram aroma sopp
  • 150 gram sukkererter
  • 1 god ss fersk ingefær
  • 2 stilker sitrongress
  • 1 glass rød chilipaste
  • 1 neve thaibasilikum
  • 1 lime
  • Havsalt

Del sukkerertene på langs til tynne strimler, del den en gang til på midten så de ikke blir så lange. Del sopp, løk og ingefær i tynne strimler. Kyllingfileten deles i tynne strimler. Sitrongresset deles i to.

Bank sitrongresset på en fjøl med feks en tykk sleiv slik at smakene kommer frem. Ha litt olje i en kjele og fres på middels varme sjalottløk, sitrongress og ingefær.

Tilsett currypaste og la dette frese et minutt. Ha i vann, buljongterninger og kokosmelk. Kok opp og la det småkoke 7-8 minutter.

Fjern sitrongresset fra suppen og tilsett strimlet kylling, sopp og sukkererter. La det småkoke 2-3 minutter. Tilslutt har du oppi grovhakket thaibasilikum og saften av en hel lime. Smak til med salt.

Da er det bare å kose seg. Håper det smaker! 🙂

-Reklame-