Ahhh, tzatziki!!! Det er så utrolig godt og får meg til å drømme tilbake til deilige Hellas og varme solskinnsdager.
Jeg lager tzatziki til ganske mye forskjellig. Både til salater, grillmat, laks, ostesmørbrød osv.. Dette funker til nesten alt. 😉 Min tzatziki skal være tykk og god med en sterk smak av hvitløk. Da synes jeg den er best.
Gresk yoghurt bidrar med viktige næringsstoffer som proteiner, kalsium, jod, B vitaminer og fosfor. Jod er viktig for stoffskiftet vårt og forbrenningen vår, kalsium er bra for skjelettet vårt og proteinene hjelper kroppen med å bygge muskler. Grekerne spiser mat som er bra for kroppen vår og har et fantastisk sunt kosthold, her er det bare å fråtse i tzatziki ihvertfall. 🙂
Her er min oppskrift:
- 5 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
- 1/2 slangeagurk, revet
- 1/2 squash, revet
- 1 kinesisk hvitløk, presset
- salt/pepper
Riv agurk og squash på et rivjern og legg det i en sil med litt salt over slik at fuktigheten renner av.
Press hvitløken i en hvitløkspresse og bland i yoghurten.
Press ut all væske av agurk og squash blandingen, bruk gjerne nevene dine til å få ut alt. Blandes i yoghurtblandingen. Smak til med litt salt og pepper. Nytes!!!! 🙂
Mmmmmm
Nyt den slik grekerene gjør.
Leave a Reply