Lengter du også etter Hellas og gresk mat? Denne paien er såå enkel å lage og smaker akkurat som den du får på de greske øyer. Jeg har brukt butterdeigsplater, noe som er superenkelt og smaker utrolig godt. Alt du trenger å huske på er å tine de litt på forhånd før bruk. 😉 Ikke vanskelig det. 🙂
Paien er fylt med deilige tomater, rødløk, sorte oliven og selvfølgelig fetaost. Helt fantastiske smaker. Butterdeigsplatene blir gyldne og sprø etter steking-så gled deg, dette er kjempegodt! Denne paien er supergod til feks en venninne lunch, til koldtbord eller som kveldskos.
Skulle du absolutt ikke like verken oliven eller fetaost kan man putte hva man ønsker i denne paien. Vær kreativ og lek med smakene. Tåler du ikke gluten så finnes det glutenfrie butterdeigsplater i noen butikker.
Dette trenger du til en pai:
- 1 pakke butterdeigsplater
- 1 glass med sorte oliven uten stein
- 1 rødløk
- ca 300-400 gram babytomater
- 150-200 gram fetaost
Begynn med å ta ut 4 plater butterdeig og legg de til tining. Imens haker du løk i tynne skiver, tomater i båter og oliven i to deler.
Tin 4 plater Hakk grønnsakene
Smør paiformen med litt smør. Kjevle platene så de blir tynnere. Legg platene i formen, la det stikke litt opp i kantene.
Legg grønnsakene i paiformen og smuldre fetaosten på toppen. Har du ferske urter er dette godt å ha over. Ringle over litt olivenolje.
Legg i grønnsakene Smuldre over fetaost Ringle over litt olivenolje
Klar til steking
Stekes på varmluft 200 grader ca 20 minutter. Den skal bli gylden og sprø. Da er det bare å nyte!!!! Godt med feks gresk tzatziki til, men like god helt alene. 🙂 Velbekomme!
Mmmm, kjempegodt!
Gode greske smaker