Sukkerfrie sjokoladebiter

Deilige sukkerfrie sjokoladebiter som i tillegg er bra for kroppen din. Bedre blir det ikke. 🙂

Disse sjokoladebitene består av masse byggeklosser som er bra for tarmen og kroppen din. Enkle å lage er de også.

Visste du at det er ganske mange av oss mennesker som ikke tåler raffinert sukker? Sukker er betennelse økende ved enkelte sykdommer… mange blir mye verre med sykdommen hvis de tilfører sukker i kosten sin. Derfor er det såå fint at det går ann å lage såå mye godt og søtt som nesten alle kan spise, og i tillegg er det bra for kroppen! Men dessverre ikke alle – nøtteallergikere må nok holde seg unna disse. :o( Men tåler du nøtter så digg innpå. De er supergode og du blir fort hekta. Jeg strødde litt hakkede nøtter på toppen og på noen tok jeg kun litt himalayasalt på. Kjempegodt!!! Husk å oppbevar de i kjøleskapet.

Dette trenger du til ca 18 biter:

  • 12-13 dadler uten stein
  • 1 1/2 dl usaltede cashewnøtter
  • 1 1/2 dl valnøttkjerner
  • 1 ss flytende honning
  • 6-8 dråper stevia vanilje (kan sløyfes)
  • 1 plate med sukkerfri sjokolade

Putt alle ingredienser i en blender og kjør til en seig masse.

Finn en form og kle den med plastfolie. Press deigen ned slik at den blir glatt. Sett den i fryseren i ca 30 min.

Smelt sjokoladen i et vannbad og ta deigen ut fra fryseren. Del den i passende biter før du dypper den i sjokoladen.

Strø over feks salt eller hakkede nøtter. Sett kaldt, gjerne i et tett glass. Nyyytes når som helst, med god samvittighet. 🙂

-Reklame-