Dette er et godteri av en kake!!!! Og favorittkaken til datteren min, så denne har blitt laget i mang en bursdag. 🙂 Sist nå i sommer på 25 års dagen til min datter. Hun det lesset på med smash og lagde den slik hun liker den. Kjempegod ble den!
Her er det både sukker, sjokolade, ritz kjeks og kremfløte. Denne blandingen sammen med smash sjokoladen gir en utrolig herlig smakskombinasjon av salt og søtt. Mektig, kjempegodt og en perfekt bursdagskake!!
Den er lett å lage og man kan pynte akkurat som man vil på toppen. Mengder med smash eller bare litt. 😉
Dette trenger du til en rundt kake:
Kakebunner:
- 2 1/2 dl sukker
- 4 eggehviter
- ca 40 knuste ritz kjeks
Sjokoladekrem:
- 4 eggeplommer
- 2-3 ss sukker
- 60 gram smør
- 200 gram koksjokolade
Fyllet:
- 5 dl vaniljekrem
- 50 gram smash
Pynt:
- 3 dl kremfløte
- 50-100 gram smash
Du starter med å lage bunnene. Pisk eggehvitene stive før du tilsetter sukkeret litt og litt.
Tegn opp 2 rundinger på et bakepapir fra evt en tallerken, hvis du ikke har to kakeformer. Knus ritz kjeksen i en pose og tilsett denne i eggehviteblandingen. Smør så utover til 2 bunner.
Stek kakebunnene midt i ovnen på 175 grader ca 25 minutter. Avkjøl de.
Til sjokoladekremen smelter du smøret i en kjele. Ha oppi hakket kokesjokolade og la dette smelte sammen så svak varme. Ta kjelen av av varmen og tilsett eggeplommer og sukker. Rør den fin og klumpfri.
Smør sjokoladekremen på begge toppen på begge bunnene. Sett de kjølig i ca 1 time til sjokoladekremen er stivnet.
Legg den ene kakebunnen på et fat og bre utover vaniljekremen. Strø over grovhakket smash. Legg den andre kakebunnen på toppen. Pisk kremfløten til krem og fordel den over kaken på toppen og evt på sidene. Pynt med mer smash. Sett kaken kald til servering. Håper det smaker. 🙂 🙂 🙂
Voila!! Verdens beste bursdagskake!!!
Leave a Reply