Ovnsbakt eple med pekannøtter

Nå som eplesesongen er her og det bugner av epler i hagene så vil jeg ta frem denne koselige og retro oppskriften fra gamle dager. Ovnsbakt eple var en slager etter middagen før i tiden, her brukte de både med smør og rosiner i, sukker og kanel.:) Kjempegod og enkel dessert som smaker utrolig godt.

Jeg har laget en god variant av denne gammeldagse desserten som er sukkerfri. Så her kan man virkelig kose seg. Jeg har brukt hakkede pekannøtter i men for de som ikke tåler nøtter så er det bare å droppe nøttene. Jeg brukte sukkerfri vaniljesaus i eplet tilslutt etter steking men det kan man også droppe hvis man ikke har det tilgjengelig. Kjempegodt med en kremklatt eller vanilje is til. 🙂

Sett eplene i ovnen når du setter deg til bords og skal spise middag og 25 minutter etter er de klare.

Dette trenger du til 2 pers:

  • 2 epler
  • 1 1/2 ts kanel
  • 1 god ss flytende honning
  • 2 ss flytende sukrin gold
  • 1 neve hakkede pekannøtter
  • evt litt sukkerfri vaniljesaus

Begynn med å sette på ovnen på 200 gr og vask eplene. Hul de ut i midten, ta ut kjernene, men la det være igjen bunn i de. Legg de i en ildfast form. Bland sammen kanel, honning og sukrin gold og hell det i eplene.

Da er det klart for steking. Ca 20-25 minutter ved 200 grader varmluft. Hell i vaniljesaus når de er ferdige og nyyyyt!!! 🙂 Håper det smaker. 🙂

-Reklame-