Grillspyd med ananas & svin servert med en enkel potetsalat

Grillspyd er enkelt og godt, her kan du variere med de grønnsakene du liker og har tilgjengelig og bruke det kjøttet som passer for deg. Denne gangen ble det magert svinekjøtt på spydene. Jeg brukte fersk ananas sammen med paprika og squash. Smakene ble utrolig gode!! Ananasen blir søt i smak etter en runde på grillen og passet perfekt med det marinerte svinekjøttet. Jeg lagde en enkel potetsalat til. Vil du ha det sunnere så lag en god salat til. 🙂

Dette trenger du til 3 pers:

Til potetsalaten:

  • 600 gram små nypoteter
  • 1 1/2 dl creme fresh/rømme
  • 1 dl majones
  • 1 ss dijon sennep
  • 1 purreløk i små biter
  • 1 ss kapers
  • evt litt gressløk
  • salt/pepper

Til marinaden til svinekjøttet:

  • 5 ss soyasaus
  • 1 1/2 ss flytende honning
  • 1/2 kinesisk hvitløk finhakket
  • 2 ss finhakket fersk ingefær

Til grillspyd:

  • ca 600 gram svinekjøtt. Jeg brukte filet av svin.
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 liten squash
  • 1/2 fersk ananas
  • grillspyd

Start med å skjære kjøttet i passende terninger. Lag marinaden ved å blande finhakket hvitløk og ingefær, honning og soyasaus. Legg svinekjøtt i marinaden. La dette ligge og kose seg mens du lager potetsalaten. Jo lengre det ligger, jo saftigere blir det. Husk å legge grillspydene i vann nå, hvis du bruker spyd av tre.

Vask potetene og sett de til koking. Imens blander du sammen creme fresh, majones, disjoon sennep, vårløk og gressløk i en bolle. Når potetene er kokt og litt avkjølt deler du de i passende biter med skallet på og tilsetter i blandingen. Krydre med litt salt og pepper, kapersen er salt så vær gjerring. 😉

Sett potetsalaten i kjøleskapet til maten er ferdig.

Nå hakker du squash, paprika og skjærer biter av ananasen. Ta grillspydene opp av vannet og tre kjøtt og grønnsaker på de.

Varm grillen din til ca 200 grader, pensle grillen med litt olje og legg spydene på. Fint å pensle spydene med resten av marinaden kjøttet lå i når du har lagt de på. Nå skal du snu de etter ca 2 minutter og de skal ikke steke mer enn ca 5 minutter tilsammen. Svinekjøttet blir tørt hvis du lar det steke lenge i den varmen.

Da håper jeg det vil smake. Velbekomme:)

-Reklame-