Ovnsbakt kveite med potetmos og aspargessalat

Noe alle bør spise mer av er hvit fisk. Hvit fisk bidrar med masse jod til kroppen din og det burde du tilføre så ofte som mulig. Vi trenger jod for produksjon av skjoldbruskkjertel hormonene Tyroksin. Dette er igjen viktig for stoffskiftet vårt, utvikling av hjernen vår og nervesystemet. Så spis massevis av hvit fisk. 🙂

Denne gangen kjøpte jeg masse kveite av fiskebilen som kom på døren her hjemme. Deilig å få det levert rett i fryseren. 🙂 Kveita har saftig og hvitt kjøtt. Den bugner av proteiner og vitaminer og har i tillegg et høyt innhold av Omega 3 fettsyrer. Så løp og kjøp! 🙂 Jeg kjøpte deilige skinn og beinfrie fileter, veldig enkelt å tilberede.

Jeg la kveita i folie med litt skiver av squash og hvitløk, og litt olivenolje i bunnen. Noen klatter med smør på toppen og litt krydder. 12 minutter senere er den ferdig. Enkelt og veldig godt. Kveita er ypperlig også på grillen og pannestekt.

Jeg lagde en utrolig digg aspargessalat til og en enkel potetmos av nypoteter. Nydelige smaker! 🙂

Dette trenger du til 3-4 pers

  • Ca 800 gram kveitefileter (2 store fileter holder det til 4 stk)
  • 1 bunt med fersk asparges
  • 1/2 rødløk
  • 1 avocado
  • 2 vårløk
  • 1 sitron
  • olivenolje
  • litt persille(kan sløyfes)
  • (evt squash og hvitløks skiver i bunnen, da blir det en god sjy i folien, men godt med bare olivenolje også)
  • salt/pepper/evt fiskekrydder

Potetmos:

  • ca 7-8 poteter
  • 3 ss smør
  • litt kremfløte
  • salt/pepper

Start med potetmosen. Skrell poteter og kok møre. Hell av vannet og mos med smør, tilsett litt fløte og salt/pepper. Sett til sides så lenge. (bare å varme opp ved servering)

Så er det fisken. Tørk av filetene og legg de i en folie med litt olivenolje i bunnen. (har du skiver av squash og hvitløk er dette utrolig digg i bunnen) Krydre filetene med salt/pepper og evt fiskekrydder. Legg noen klatter med smør på filetene og pakk igjen. 180 grader i ca 12-14 min.

Skjær av nederst på aspargesen (den blir så seig å spise) og kok i lettsaltet vann i et minutt. Ha aspargesen så over i iskaldt vann med noen isbiter i. Avkjøles mens du lager resten.

Skjær rødløk og avocado i skiver og vårløk i ringer. Legges i en bolle med evt litt fersk persille. Del aspargesen i to og legg i bollen med det andre. Skvis over en halv sitron og ringle over litt olivenolje.

Når fisken er bakt ferdig så varmer du kjapt potetmosen og serverer kveita med nydelig aspargessalat og hjemmelaget potetmos. Håper det smaker. 🙂

-Reklame-