Laks med et hav av gode smaker! Sunt, smakfullt og veldig enkelt. Her har du masse proteiner, kostfiber, vitaminer, sunt fett og masse antioksidanter. Et hint av Asia når du får første biten i munnen er vel heller ikke å forakte. 🙂 Jeg kjøpte ferdig Teryaki wok saus som smører laksen og gjør den utrolig saftig, men har du lyst så kan du lage sausen fra bunnen av. Men denne er så god så dette funker bra ferdigkjøpt. 😉
Sett av 15 minutter og middagen er klar. Jeg serverte med byggris, det gjør deg mer mett og er sunnere enn vanlig hvit ris. Skvis litt lime over laksen ved servering, dette er gode smaker som du kommer til å like.
Dette trenger du til 4 pers:
- 4 stk laksefileter
- 1 stor mango
- 1 stor avocado
- 1 -2 rødløk
- 2 røde chili
- 3 ss finhakket fersk ingefær
- 1 lime
- Fersk koriander
- 4 ss Teryaki wok saus
- 1 pakke Byggryn ris
- salt/pepper
Begynn med å finhakke rødløk, chili, ingefær og koriander. Legg laksebitene, uten skinn, i en ildfast form.
Finhakk rødløk, chili, ingefær og koriander Legg laksen i ildfast form
Pensle laksefiletene med Teryaki sausen og legg på halvparten av de hakkede grønnsakene. Settes i ovnen ved 180 grader varmluft ca 12 minutter.
Pensle Teryaki saus på laksefiletene Legg på halvparten av de finhakkede grønnsakene
Sett byggryn til koking etter anvisning på pakken.
Kok byggryn
Mens risen og laksen steker og koker hakker du mango og avocado i terninger. Bland i resten av de finhakkede grønnsakene og skvis saften av en lime i. Krydre med salt og pepper.
Hakk mango og avocado i små terninger Tilsett resten av de finhakkede grønnsakene Skvis saften av en lime oppi
Salt og pepper Blandes
Laksen er ferdig stekt.
Ferdig stekt
Når laksen er ferdig og risen kokt er det bare å forsyne seg og nyte. 🙂 Da gjenstår det bare å si : VELBEKOMME! 🙂
Kos deg!
Leave a Reply