TacoPai

Tacopai er kjempegodt, særlig hvis du er lei den vanlige fredagstacoen. Her er det gode smaker, kjøtt/karbonadedeig som er blandet med creme fresh, tomater, løk og hint av sweet chili. Bunnen er enkel å lage så ikke la det stoppe deg.

Tex mex mat er så utrolig godt og det finnes uendelige variasjoner av oppskrifter. I denne har jeg brukt rødløk, men gul løk eller sjalottløk funker også fint. Lag denne med feks kyllingfilet eller skinkebiter og retten er like god. 😉 Denne oppskriften har vandret i “syklubben” jeg er med i og blitt servert mang en gang på klubbkvelder. 🙂

Server denne paien med salat, guacamole, hjemmelaget salsa og nachochips og du kommer til å elske det! 🙂

Sett av 15-20 minutter og paien er klar for steking. 🙂

Dette trenger du til en pai:

Bunn:

  • 4 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 50 gram smeltet smør
  • 1 1/2 dl melk

Fyllet:

  • 400 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 løk
  • 1 pakke tacokrydder
  • 1 dl vann
  • 4 hakkede tomater
  • 2 ss sweet chilisaus
  • 4 ss majones
  • 2 1/2 dl creme fresh
  • revet ost til topping

Begynn med bunnen. Bland mel, salt og bakepulver i en bakebolle, smelt smøret og bland det med det tørre sammen med melken. Rør godt til det blir en deig.

Smør en paiform og klem deigen utover og opp i kantene. Nå kan den stå og heve mens du lager fyllet.

Hakk løk og tomater i små biter. Stek kjøttdeigen nesten ferdig og tilsett løken. La det surrelitt. tilsett tacokrydder, vann og tomatene. Surres i 1-2 minutter.

Hell alt fyllet over i paibunnen og bre det godt utover.

Bland creme fresh, sweet chilisaus og majones i en skål. Rør godt. (Jeg pleier å ta litt ekstra kvernet pepper i blandingen.) Smør den over kjøttfyllet.

Tilslutt så strør du over ost på toppen, så mye du har samvittighet til. 😉 Stekes v 250 grader ca 20 min.

Nytes med salat, nachos, guacamole, salsa og rømme til. Bon Apetite’! 🙂

-Reklame-