Tacopai er kjempegodt, særlig hvis du er lei den vanlige fredagstacoen. Her er det gode smaker, kjøtt/karbonadedeig som er blandet med creme fresh, tomater, løk og hint av sweet chili. Bunnen er enkel å lage så ikke la det stoppe deg.
Tex mex mat er så utrolig godt og det finnes uendelige variasjoner av oppskrifter. I denne har jeg brukt rødløk, men gul løk eller sjalottløk funker også fint. Lag denne med feks kyllingfilet eller skinkebiter og retten er like god. 😉 Denne oppskriften har vandret i “syklubben” jeg er med i og blitt servert mang en gang på klubbkvelder. 🙂
Server denne paien med salat, guacamole, hjemmelaget salsa og nachochips og du kommer til å elske det! 🙂
Sett av 15-20 minutter og paien er klar for steking. 🙂
Dette trenger du til en pai:
Bunn:
- 4 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 50 gram smeltet smør
- 1 1/2 dl melk
Fyllet:
- 400 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
- 1 løk
- 1 pakke tacokrydder
- 1 dl vann
- 4 hakkede tomater
- 2 ss sweet chilisaus
- 4 ss majones
- 2 1/2 dl creme fresh
- revet ost til topping
Begynn med bunnen. Bland mel, salt og bakepulver i en bakebolle, smelt smøret og bland det med det tørre sammen med melken. Rør godt til det blir en deig.
Tilsett smeltet smør og melk i det tørre Blandes til en deig
Smør en paiform og klem deigen utover og opp i kantene. Nå kan den stå og heve mens du lager fyllet.
Legg deigen i en smurt paiform Bre den godt utover
Hakk løk og tomater i små biter. Stek kjøttdeigen nesten ferdig og tilsett løken. La det surrelitt. tilsett tacokrydder, vann og tomatene. Surres i 1-2 minutter.
Hakk løk og tomater Brun kjøttdeigen og tilsett løk Tilsett tacokrydder
Tilsett vann Tilsett tomater
Hell alt fyllet over i paibunnen og bre det godt utover.
Fyllet helles over i paibunnen
Bland creme fresh, sweet chilisaus og majones i en skål. Rør godt. (Jeg pleier å ta litt ekstra kvernet pepper i blandingen.) Smør den over kjøttfyllet.
Rør sammen creme fresh, majo og sweet chilisaus Helles over fyllet
Tilslutt så strør du over ost på toppen, så mye du har samvittighet til. 😉 Stekes v 250 grader ca 20 min.
Strø over ost
Nytes med salat, nachos, guacamole, salsa og rømme til. Bon Apetite’! 🙂
Mmmm, så godt!!!
Bon Apetite!
Leave a Reply