Aioli er min favorittdressing og jeg bruker det masse som tilbehør til både kjøtt og fisk. Særlig godt til grillmaten! 🙂 Og når den i tillegg får en hel rød chili oppi er det magiske smaker som kommer frem og gir en nydelig “hot” dressing.
Her har jeg brukt honning i for å balansere smaken litt, er også mulig å bruke sukker eller stevia. Smak deg frem til hvor mye søtning du ønsker. Jeg bruker en god spiseskje i denne og synes det er helt perfekt. Jeg har også brukt gresk yoghurt kun fordi jeg elsker gresk yoghurt. 😉 Men det er fullt mulig å droppe den og heller bruke mer rømme eller creme fresh.
Jeg “slumper ” alltid når jeg lager denne og smaker meg frem til hvordan jeg vil ha den. Lurt å feks lage den dagen før for da får smakene “satt” seg.
Dette trenger du til 4-5 pers:
- 3 dl gresk yoghurt
- 1 1/2 dl rømme
- 1 1/2 dl majones
- 1 rød chili (eller bruk en halv hvis du ikke er så glad i det sterke)
- 1-2 god ss flytende honning
- 3 store hvitløksfedd eller 1 kinesisk hvitløk
- salt/pepper
Begynn med å hakke hvitløk og chili, jeg bruker en miniblender, kjapt og enkelt.
Finhakk hvitløk og chili
Rør sammen gresk yoghurt, rømme og majones i en bolle og tilsett hakket hvitløk og chili og honning. Rør godt.
Rør sammen resten og tilsett hvitløk og chili Rør inn honning Blandes godt
Smak til med salt og pepper og sett kaldt i kjøleskapet. Nytes til kjøtt og fisk og feks over en god salat. 🙂
Salt og pepper
Håper det smaker! 🙂
Leave a Reply