Chili Aioli

Aioli er min favorittdressing og jeg bruker det masse som tilbehør til både kjøtt og fisk. Særlig godt til grillmaten! 🙂 Og når den i tillegg får en hel rød chili oppi er det magiske smaker som kommer frem og gir en nydelig “hot” dressing.

Her har jeg brukt honning i for å balansere smaken litt, er også mulig å bruke sukker eller stevia. Smak deg frem til hvor mye søtning du ønsker. Jeg bruker en god spiseskje i denne og synes det er helt perfekt. Jeg har også brukt gresk yoghurt kun fordi jeg elsker gresk yoghurt. 😉 Men det er fullt mulig å droppe den og heller bruke mer rømme eller creme fresh.

Jeg “slumper ” alltid når jeg lager denne og smaker meg frem til hvordan jeg vil ha den. Lurt å feks lage den dagen før for da får smakene “satt” seg.

Dette trenger du til 4-5 pers:

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 1 1/2 dl rømme
  • 1 1/2 dl majones
  • 1 rød chili (eller bruk en halv hvis du ikke er så glad i det sterke)
  • 1-2 god ss flytende honning
  • 3 store hvitløksfedd eller 1 kinesisk hvitløk
  • salt/pepper

Begynn med å hakke hvitløk og chili, jeg bruker en miniblender, kjapt og enkelt.

Rør sammen gresk yoghurt, rømme og majones i en bolle og tilsett hakket hvitløk og chili og honning. Rør godt.

Smak til med salt og pepper og sett kaldt i kjøleskapet. Nytes til kjøtt og fisk og feks over en god salat. 🙂

Håper det smaker! 🙂

-Reklame-