Det som gjenkjenner en Sheperd’s Pai er et lokk med deilig potetmos og under en salig blanding av gode smaker fra en tomatsaus med kjøtt eller grønnsaker. Denne er vegetar og inneholder ikke kjøtt men den er så utrolig god så kjøttet vil ikke bli savnet. 😉 Det er også søtpoteter i “lokket” som er blandet med vanlig poteter og parmesan-utrolig deilige smaker. Den inneholder også grønne linser (glemte å legge den på bildet av ingrediensene) og de inneholder masse jern, magnesium og kalsium. OG de bidrar til gode tarmbevegelser og gir deg masse antioksidanter. 🙂 Så denne middagsretten er supersunn og inneholder massevis av gode ting for kroppen din. 🙂
Shepherd’s pai har opprinnelse fra Skottland og England og ble laget for å bruke opp rester fra kjøttmiddager av spesielt lam. I de senere år finnes det utallige oppskrifter og varianter av denne retten.
Den kan serveres med en salat til eller nystekte hvitløksbrød. Eller absolutt ingenting for den er kjempegod i seg selv. 🙂
Dette trenger du til 4 personer:
- 2 gulerøtter
- 2 stilker stangselleri
- 1 gul løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 150 gram aromasopp
- 1 boks med grønne linser
- 1 boks med hakkede tomater
- 3 ss rødvinseddik/balsamico eddik (kan sløyfes)
- salt/pepper
Søtpotetlokk:
- 600 gram søtpotet
- 300 gram vanlig potet
- 100 gram smør
- 80 gram revet parmesanost
- salt/pepper
Begynn med å skrelle potetene, del de i ca like biter og kok de til de er møre. Hell av vannet og la de ligge i kjelen.
Skrell og kok potetene
Mens potetene koker hakker du grønnsakene i små biter og skjær soppen i skiver. Skyll linsene i kaldt vann.
Hakk grønnsakene i små biter Skjær sopp i skiver Skyll linsene
Stek løk, stangselleri og gulrot på middels varme med litt olje i en panne, ca 8 minutter. Tilsett soppen og stek 8 min til.
Stek gulrot, stangselleri og løk Tilsett soppen
Tilsett hvitløken og rødsvinseddiken. Rør rundt i et minutt og tilsett linsene og hakkede tomater. Krydre med litt salt/pepper . La alt småkoke mens du lager potetmosen.
Tilsett hvirløk Tilsett linser Tilsett hakkede tomater
Smelt smøret og tilsett i potetene sammen med parmesanost, litt salt og pepper. Mos godt.
Tilsett smeltet smør i potetene Tilsett parmesanost Mos godt
Legg grønnsaksausen i en ildfast form og bre potetmoslokket over.
Legg grønnsaksausen i en ildfast form Bre potetmoslokket over
Stekes v 200 grader varmluft i ca 20 min til potetmoslokket har fått en stekt farge. Dryss over evt litt persille hvis du har det. Nytes umiddelbart! 🙂 Håper det smaker. 🙂
Ferdig stekt.
Mmmmm, nydelige smaker og sunn middag.
Leave a Reply