Kyllinggryte med nydelig asiatiske smaker som lages på 15 min er toppers!! 🙂 Denne er såå enkel og smakfull. Nydelig middag i helgen eller hvis du vil unne deg denne midt i uken. Hakk opp sukkerertene og riv limeskall og du er godt i gang.
Jeg kjøper ofte ferdig strimlet kylling, det har jeg også gjort her. Lettvint og enkelt. Begynne med å sette på ris til koking for den tar lengst tid. En ferdig thai wok pose er det også i gryten, lettere blir det ikke. 🙂
Synes du gryten blir litt for tynn så bruk litt maizenna på slutten til å tykne den. Jeg liker den slik den og blander den nykokte risen i thai curry sausen. Ønsker du den sterkere må du gå til innkjøp av to grønn currypaste glass og bruke 1 og 1/2 glass. 🙂 Alle ingrediensene til denne gryten kjøper du på Rema 1000.
Dette trenger du til 4 personer:
- 500 gram strimlet kylling
- 2 bokser kokosmelk
- 2 dl vann
- 1 glass med grønn currypaste
- 200 gram sukkererter
- ca 1/2 – 1 pose med thai wokmiks
- skallet av 1 stor lime
- en god neve fersk basilikum
- ris
Sett risen på koking, etter anvisning på pakken. Del sukkerertene på lang og riv skallet av en hel lime.
Del sukkerertene på langs
Riv skallet av en stor lime
Kok opp vann, kokosmelk, hele innholdet i glasset med grønn currypaste og revet limekall i en gryte. Tilsett kyllingbitene og la dette koke 2 minutter.
Kok opp Tilsett kyllingbitene
Tilsett sukkerertene og wok miksen. Begynn med halve posen så ser du om du kan ta litt mer. La dette koke 1 minutt. Så smaker du til med limejuice fra den limen du har revet skallet av, bruk ca halve. Tilslutt tilsetter du en god neve med basililkum og smaker til om du må krydre med salt/pepper.
Tilsett sukkerertene Tilsett wok miks posen Blandes
Smak til med limejuice Tilslutt tilsett basilikum
Ønsker du den litt tykkere kan du tilsette litt maizenna. Servere med nykokt ris til.
Velbekomme! 🙂
Asiatiske smaker er eksotisk.
Leave a Reply