Pizza er alltid en slager og man kan variere så utrolig mye. Her har jeg brukt kylling som har marinert i masse fersk hvitløk og pesto som pizzasaus i bunnen. Og masse basilikum og chili. 🙂 Utrolig gode smaker! Bunnen har jeg laget med pizzamel Tipo O, noe som jeg synes gir en god og sprø bunn. Jeg kjøper også ferdig strimlet kyllingfilet – lettvint skal det være. 😉 Alt får du kjøpt på Rema 1000.
Jeg pleier ikke å heve deigen etter den er laget, kjevler den bare ut og legger den på en langpanne eller rist med bakepapir og legger fyllet på. Inn i ovnen og etter 10-13 min i ovnen, på høy varme, er den ferdig. Den vil heve seg i ovnen under steketid. Enkelt og lettvint.
Lag denne til helgen og du kommer til å kose deg. Masse gode smaker og super helgemat. 🙂 Et tips er å kjøpe en god Chiliolje. Det er supergodt å ringle over pizza’n når du skal spise den. Jeg er helt avhengig! 🙂 Den hever smaken og passer også på pastaretter, salater osv. Ja den koster nok en hundrelapp men du har den leenge. Jeg har kjøpt min på Jacob’s. Men du får kjøpt det på meny, coop extra osv.
Dette trenger du til en stor pizza:
Pizzabunn:
- 5 dl pizzamel
- 1/2 pakke tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 2 dl lunkent vann
- 3 ss olje
Fyll:
- 500 gram kyllingfilet i strimler
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 liten rødløk
- 1 søt paprika
- 1 rød chili
- 1 liten boks cherrytomater
- en neve fersk balilikum
- 1 glass med ferdig pesto
- mozarellaost, så mye du foretrekker.
- 3-4 ss raps/olivenolje til marinering
- evt tørket oregano
- salt/pepper til kyllingen under steking
Bland sammen mel, tørrgjær og salt i en bolle. Tilsett lunkent vann og olje. Bland deigen godt i bollen med hendene og elte noen ganger sammen. Kjevle deigen ut på et bakepapir.
Kjevle ut til pizzabunn
Hakk hvitløk og bland denne med strimlet kyllingfilet og olje. La dette ligge så lenge du har tid til. Jeg gjør dette et par timer før jeg begynner med pizzaen, har du bare en halvtime til rådighet funker også det.
Marineres
Hakk chili i biter, paprika og rødløk i skiver. Del tomatene i to. Stek kyllingstrimlene raskt i en panne, de skal ikke være helt gjennomstekte. Krydre de med salt/pepper eller et krydder du er glad i. 🙂
Ferdig stekt
Bre pesto utover pizzabunnen og legg ost over. Legg på fyllet tilsutt, dvs kyllingen, rødløk, paprika, chili og tomater.
Pesto på pizzabunnen Bre godt utover Legg på ost og deretter fyllet
Stekes i stekeovnen ved 225 grader 10-13 minutter. Ovner varierer veldig så kanskje du må steke den mer eller mindre.
Når den er ferdig stekt legger du basilikum på. Nytes med rømmedressing eller en god chiliolje på. Kos deg masse 🙂
Nam!
Utrolig gode smaker.
Pizza er aldri feil.
Leave a Reply