Enkle Kesam rundstykker

Å lage rundstykker med kesam gjør bakverket både saftig og veldig godt på smak. At det er enkelt er også avgjørende for meg når jeg skal bake. 😉 Disse er også supre å putte i fryseren slik at du kan ta de opp når du har lyst på og ønsker det. Kjempegode til supper, en lørdagsbrunch og til gryter.

Jeg har brukt hvetemel og protein/fibermel i disse. De ble veldig gode. 🙂 Men er du glutenallergiker så bruk det melet du tåler. (Tåler du ikke melk kan du bruke vann istedet). Jeg lot de heve ca 30 minutter, rullet de ut og stekte de. Vil du etterheve de så kan du det, men altså ikke nødvendig.

Dette trenger du til ca 22 stk:

  • 12 dl hvetemel
  • 3 dl fiber og proteinmel
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 1/2 ts salt
  • 5 dl lunkent melk
  • 3 dl kesam
  • 1 egg til pensling
  • evt gresskarfrø/andre frø

Bland mel, salt og tørrgjær i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og bland med romtemperert kesam og tilsett i melblandingen.

La deigen heve ca 30 min under plast på et lunt sted.

Etter heving strø mel på benken, kna godt og lag en lang pølse som du skjærer i like deler. Rull de til boller og legg på bakepapirkledd bakeplate.

Pensle bollene med et sammenvispet egg og strø evt over gresskarkjerner eller andre frø.

Stek de ved 220 grader varmluft i ca 15 min. Avkjøl på rist. Nytes når som helst. 🙂

-Reklame-