Sukkerfrie Bananmuffins med sjokolade

Har du godt modnet bananer liggende som ingen spiser så er dette en super måte å få brukt de opp på. Deilige muffins med sjokoladebiter i. 🙂 Og i tillegg så er de sukkerfrie, så helt topp for de som liker det. Kjempegode å ha med i sekken som turmat eller som energi til en kopp kaffe!

Selvfølgelig kan du også lage de med vanlig mørk kokesjokolade med sukker. Jeg brukte en stevia 85 % sjokolade, kun fordi den lå tilgjengelig i skapet. 😉

Jeg har brukt litt hvetemel i de men dette kan sløyfes eller erstatt det med glutenfritt mel hvis det er det du tåler. Jeg brukte også havregryn som jeg kjørte til havremel i 20 sekunder i en blender. Havre er sunt, bra for hjertet vårt og metter godt. Det senker kolesterolet, inneholder proteiner og gir deg energi. 🙂

De er aller best lunkne synes jeg og de kan også fryses. Når de er helt nystekte kan de være vanskelige å få ut av formen, la de avkjøle seg litt så er de bare å vippe ut. 🙂 Kos deg med sunne, deilige bananmuffins! 🙂

Dette trenger du til ca 12-13 stk:

  • 2 1/2 dl havregryn/ havremel
  • 1/2 dl hvetemel
  • 3 modne bananer
  • 3 ss rapsolje
  • 3 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts honning
  • en klype salt
  • 50-100 gram sukkerfri sjokolade

Start med å kjøre havregryn til havremel i en blender. Mos bananene med en gaffel til det blir en masse.

Når bananene er most tilsettes alle de andre ingrediensene og røres godt til en glatt masse.

Fyll muffinsbrett med muffinsformer eller bruk bare brett eller former. Jeg liker å bruke former i muffinsbrettene, da holder formen seg bedre og flyter ikke utover i papiret. Fyll de halvfulle.

Hakk sjokoladen og dytt litt ned i hver muffins.

Stekes på varmluft 175 grader ca 20 minutter. Avkjøles.

Og da er det bare å nyyyyte!!!!! 🙂 Håper det smaker.

-Reklame-