Deilige smaker og enkel middag er denne søtpotet og kylling curry’en. Har du en stor stekepanne med gode, høye kanter så passer middagen nettopp i denne pannen. Lite oppvask og rot er også en fordel. 😉
Her er det brukt søtpotet som gir deg massevis av betakaroten, den dekker ditt daglige behov av vitamin A og inneholder mye vitamin C. 🙂 Bra for huden vår og den reduserer blodtrykket faktisk. Og den inneholder mindre kalorier enn vanlig poteter, hvis du er opptatt av det. 😉 Sånn, da var det sagt. 🙂
Lårfilet av kyllingen er det jeg har brukt her. Den er saftigere enn kyllingfilet og personlig er jeg mest glad i lårfilet. Men bruk gjerne kyllingfilet hvis det er det du har tilgjengelig.
Dette trenger du til 3-4 pers:
- 600 gram lårfilet av kylling
- 1 stor søtpotet (ca 500 gram)
- 1 boks kokosmelk (ikke lett)
- 1/2 sitron
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 ts green curry paste
- salt/pepper
Start med å skrelle og skjære søtpoteten i passende firkantede biter. Skjær lårfileten i biter, finhakk hvitløk.
Ha litt nøytral olje i en stekepanne på middels varme og brun kyllingbitene lett 2-3 minutter før du tilsetter søtpotet og hvitløk, og tilslutt curry paste. Surres sammen i 30 sek.
Så tilslutt tar du i kokosmelken, rører om og setter på et lokk. La dette småkoke 5 min.
Etter 5 min tar du lokket av og krydrer med salt /pepper og skvis saften av en ca halv sitron. La dette småputre 4-5 min uten lokk.
Synes du nå denne er litt for tynn kan litt maizenna jevner tilsettes for å få den litt tykkere. Veldig godt med sitronris til. Da koker du ris og tilsetter revet sitronskall fra en halv sitron, i risen, etter den er ferdig kokt. 🙂
Håper det smaker 🙂
Leave a Reply