Er du glad i spicy mat og litt asiatiske smaker så kommer du til å digge denne suppen. Utrolig gode smaker! Her er det både hvitløk, chili og ingefær, sweet chili og soyasaus som gjør at du drømmer deg til varmere eksotiske strøk.;) Er du ikke så glad i det sterke så bruk mindre chili enn det som er i oppskriften.
Ingefær er kjent for å styrke immunforsvaret vårt, bekjemper betennelser i kroppen og stimulerer hjernen vår. Chilien inneholder C og E vitaminer, masse antioksidanter som beskytter kroppen mot kreft og hjerte/karsykdom og den kan redusere risikoen for blodpropp. Så nok en grunn for å lage denne suppen. 🙂
Kutt opp alle grønnsakene før du begynner, så går resten lekende lett. 🙂 Jeg har brukt flytende kyllingfond i denne suppen, lettvint og enkelt. Alle ingrediensene i suppen er kjøpt på Rema 1000. 🙂
Dette trenger du til 4 personer:
- 500 gram kyllingfilet i biter
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 rød chili
- 2 ts hakket fersk ingefær
- 4 vårløk
- 1 stor rød paprika
- 1 rødløk
- 1, 6 liter vann
- 1/2 lime
- 200 gram eggnudler
- 2 ss kyllingfond
- 5 ss sweet chilisaus
- 1/2-1 dl soyasaus
- 1-2 ss flytende honning
- evt salt/pepper
Start med å finhakke ingefær hvitløk, og chili. Skjær paprika og rødløk i tynne, små strimler og vårløk i ringer. Kyllingfilet skjæres i firkantede små biter.
Hakk grønnsaker Skjær kylling i biter
Kok opp vannet i en kjele med soyasaus og kyllingfond i. Tilsett alle grønnsakene og la suppen koke et par minutter.
Kok opp vann, soyasaus og kyllingfond Tilsett grønnsakene Kok et par minutter
Tilsett kyllingen i biter og eggnudler. Skru av platen og la det trekke i 5 minutter.
Tilsett kylling Tilsett eggnudler
Så tilsetter du sweet chilisaus, honning og saften av en halv lime. Smak til. Kvernet pepper er godt i og smak om den trenger salt.
Tilsett sweet chili Tilsett honning Tilsett saften av en halv lime
Da er det bare å nyte denne gode spicy suppen og drømme seg til eksotiske strender og palmer. 😉
Håper det vil smake. 🙂
Mmmm utrolig god
Bon Apetite!
Leave a Reply