Spicy kyllingsuppe med nudler

Er du glad i spicy mat og litt asiatiske smaker så kommer du til å digge denne suppen. Utrolig gode smaker! Her er det både hvitløk, chili og ingefær, sweet chili og soyasaus som gjør at du drømmer deg til varmere eksotiske strøk.;) Er du ikke så glad i det sterke så bruk mindre chili enn det som er i oppskriften.

Ingefær er kjent for å styrke immunforsvaret vårt, bekjemper betennelser i kroppen og stimulerer hjernen vår. Chilien inneholder C og E vitaminer, masse antioksidanter som beskytter kroppen mot kreft og hjerte/karsykdom og den kan redusere risikoen for blodpropp. Så nok en grunn for å lage denne suppen. 🙂

Kutt opp alle grønnsakene før du begynner, så går resten lekende lett. 🙂 Jeg har brukt flytende kyllingfond i denne suppen, lettvint og enkelt. Alle ingrediensene i suppen er kjøpt på Rema 1000. 🙂

Dette trenger du til 4 personer:

  • 500 gram kyllingfilet i biter
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2 ts hakket fersk ingefær
  • 4 vårløk
  • 1 stor rød paprika
  • 1 rødløk
  • 1, 6 liter vann
  • 1/2 lime
  • 200 gram eggnudler
  • 2 ss kyllingfond
  • 5 ss sweet chilisaus
  • 1/2-1 dl soyasaus
  • 1-2 ss flytende honning
  • evt salt/pepper

Start med å finhakke ingefær hvitløk, og chili. Skjær paprika og rødløk i tynne, små strimler og vårløk i ringer. Kyllingfilet skjæres i firkantede små biter.

Kok opp vannet i en kjele med soyasaus og kyllingfond i. Tilsett alle grønnsakene og la suppen koke et par minutter.

Tilsett kyllingen i biter og eggnudler. Skru av platen og la det trekke i 5 minutter.

Så tilsetter du sweet chilisaus, honning og saften av en halv lime. Smak til. Kvernet pepper er godt i og smak om den trenger salt.

Da er det bare å nyte denne gode spicy suppen og drømme seg til eksotiske strender og palmer. 😉

Håper det vil smake. 🙂

-Reklame-