Dette er en deilig og enkel suppe, sett av 20 min og suppen er ferdig. Billig er den også og det gjør godt i lommeboken. 🙂 Supersunn med masse vitaminer, jern og antioksidanter som har en betennelsesdempende effekt. 🙂 Denne suppen er laget med kokosmelk så den er helt melkefri. Jeg har brukt kyllingkraft som jeg har fryst ned men det går helt fint å lage den med buljongterninger og vann. 🙂 Ønsker du en fyldigere suppe så bruk god gammeldags kremfløte.
Jeg sprøstekte baconterninger som dryss, dette kan man selvsagt droppe. Ristede pinjekjerner eller gresskarkjerner er også godt som dryss over.
Til suppen serverte jeg varme kesam rundstykker som jeg hadde laget noen dager før og fryst ned. Det var veldig godt til. Et godt brød er også deilig til suppen.
Dette trenger du til 4 personer:
- 1 stor blomkål
- 1 stor brokkoli
- 1 stor gul løk
- 4 hvitløksfedd
- 1 liter kyllingkraft (eller 10 dl vann og 2-3 kyllingbuljongterninger)
- 1 1/2 dl kokosmelk
- Litt bacon til topping
- salt/pepper
Start med å grovhakke hvitløk og gul løk. Del brokkoli og blomkål i biter, stilken også.
Legg noen små buketter i en skål, dette til å strø på toppen når suppen er ferdig.
Legg noen buketter i en skål. Dette er til garnityr.
Fres hvitløk og løk i en litt stor gryte på middels varme med litt olje, til løken blir blank. Tilsett blomkål, brokkoli og kraft (vann og buljongterninger) og la koke 10 min. Imens den koker sprøsteker du baconet.
Fres hvitløk og løk i litt olje Tilsett brokkoli og blomkål Tilsett kraft
Bruk en blender eller stavmikser og kjør suppen glatt. Tilsett kokosmelk og krydder. Smak til.
Kjør suppen glatt
Tilsett kokosmelk Tilsett salt/pepper
Da gjenstår det bare å helle suppen i en suppetallerken/bolle, legg i buketter av blomkål og brokkoli og dryss over så mye bacon du har samvittighet til. 😉 NYTES UMIDDELBART! 🙂 Håper det vil smake.
Nytes umiddelbart.
Kos deg!
Leave a Reply