Hva med å lage disse deilige, sukkerfrie og nøttefrie kokoskulene til helgen? De er dyppet i sukkerfri sjokolade og rullet i kokos. Ønsker du å lage de med vanlig sjokolade med sukker er det også mulig. Disse kulene ble så sykt gode, så kanskje det er lurt å lage dobbel oppskrift mens du først holder på..disse kommer til å gå unna. NAM!! 🙂
Alt blir puttet i en blender så dette er enkelt og gøy å lage. 🙂 Når de er ferdige legger jeg de i et glass med tett lokk og oppbevarer de kaldt i kjøleskapet. Jeg lagde disse da datteren min etterlyste mer godteri, uten nøtter, da hun er nøtteallergiker. Og nesten alt som lages, spesielt uten sukker, er laget med nøtter. Kjipt for de som er allergiske mot nøtter. Og urettferdig synes jeg. 😉 Nettopp derfor ble disse skapt. 🙂
Disse trengs ikke å dyppes i sjokolade, du kan bare rulle de i kokos. Sørg da for å ha litt vann på fingrene så setter kokosen seg bedre på kulene. Jeg har brukt råkakao, fra helsekost, har du ikke det så bruk vanlig bakekakao. 🙂 Du kan forøvrig rulle de i det du ønsker, jeg bruker også kakao nibs som jeg ruller de i. Kun fordi jeg er en sjokoelsker. 😉
Dette trenger du til ca 16 stk.:
- 10 dadler
- 1 dl havregryn
- 2 ss kokosolje
- 1 ss kokos (+ litt kokos til å rulle kulene i)
- 2 ss råkakao
- 1/2 ts himalayasalt
- 1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
- evt sukkerfri sjokolade
Legg alle ingredienser i en blender og kjør til en seig masse. Ta en ts og rull til kuler. Settes kaldt.
Putt alt i en blender Kjør til en seig masse
Rull kuler.
Når kulene har stått kaldt litt kan du smelte sukkerfri sjokolade og dyppe de for så å rulle de i kokos.
Dyppes i smeltet sjokolade Legges i kokos Rull rundt i kokos
Sett de kaldt til de er stivnet og legg de i en tett boks/glass med tett lokk. Oppbevares i kjøleskapet. Nytes hver dag!!! 🙂 Kos deg. 🙂
Mmmm, deilige kokoskuler
NAM dett er sååå godt!
Kos deg!
Leave a Reply