Nå som det går mot lysere tider og vi kan legge mørketiden bak oss synes jeg det smaker ekstra godt med litt lettere middager. En pastasalat er alltid god og særlig når den er kremet. Nydelige smaker. 🙂 Serverer du hvitløksbrød til blir du god og mett. Dette er også super matpakkemat eller turmat. Fyll en matboks eller et glass med lokk og ta den med på tur. (husk gaffel bare) 🙂
I pastasalaten bruker jeg de grønnsakene som må bli brukt opp i kjøleskapet før de blir dårlige. Så det varierer veldig hva jeg har oppi. 😉 Har du feks rester etter en kyllingmiddag så hakk opp kyllingen og bruk den i salaten. Fint med rester som blir brukt.
Jeg lagde hjemmelaget hvitløksbrød til denne pastasalaten-det hever middagen et hakk. 😉 Har du ikke tid til det så server’ med godt brød til, rundstykker eller ferdig hvitløksbrød.
Dette trenger du til 4 pers:
- 300 gram pasta
- 1 skinkeboks
- 1 boks lettrømme
- 4 ss majones
- 1 kinesisk hvitløk
- 1/2 stor purreløk
- 2 gulrøtter
- 1 liten gul paprika
- 1 liten rød paprika
- salt/pepper
Begynn med å koke pasta etter anvisning på pakken. Imens hakker du grønnsakene i små biter. Viktig å dele purreløken på langs og skylle godt.
Kutt skinken i biter og finhakk hvitløken. Når pastaen er kokt hell av vannet og skyll litt under kaldt vann så koketiden stopper.
Bland rømme, majones og hakket hvitløk i en bolle. Krydre med litt salt og pepper.
Bland den kokte pastaen i rømmeblandingen og tilsett grønnsaker og skinke. Bland godt. Legg gjerne noen cherrytomater på toppen hvis du er glad i det.
Da håper jeg det smaker! Nyt. 🙂
Leave a Reply