Hjemmelagde hvitløksbrød er såå mye bedre enn ferdigkjøpte. Men det krever at du setter av litt tid til både heving og steking. Resultatet blir fantastisk godt så jeg anbefaler deg å prøve hvis du ikke har laget det før. Kjempegodt med disse brødene til en varm suppe eller feks en kremet pastasalat. 🙂
Ja det krever litt tid men du verden så godt når de er ferdige. 🙂 Doble gjerne oppskriften og putt i fryseren så har du nystekte brød på 10 minutter. Jeg bakte disse med speltmel for det var kun det jeg hadde tilgjengelig. Bruk gjerne vanlig hvetemel.
Dette trenger du til et stort brød eller to små:
- 400 gram mel
- 1/2 pakke tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 2 ss oliven/raps olje
- 2.5 dl lunkent vann
Fyll:
- Ca 100 gram smør
- 1 kinesisk hvitløk, finhakket
- Litt parmesanost til å strø over
- Litt provancekrydder
Bland alt det tørre og tilsett lunkent vann og olje. Rør deigen godt sammen og sett til heving med plast over i ca 1 time.
Mens deigen hever, finhakk hvitløk og bland det i romtemperert smør, sammen med provancekrydderet.
Mos hvitløk og smør Krydre Bland godt
Når deigen er hevet ferdig kjevle den ut som en lang leiv på benken. Del deigen i to emner eller lag et stort brød. Bruk litt mel under kjevling. Smør godt på med hvitløkssmøret og rull deigen sammen fra toppen på langs.
Kjevle til en avlang leiv.
Smør utover hvitløkssmøret Dryss over parmesanost
Rulles sammen
Når du har rullet den sammen skjærer du den på langs og fletter/tvinner de to delene sammen. Legg den i en bakepapirkledd form.
Del den på midten nesten hele veien opp Tvinn delene sammen
La de etterheve 30 min med plastfolie over. Stekes v 180 gr ca 30-45 min. Avkjøl på rist.
Avkjøl på rist
Nytes!!!! 🙂
Veldig godt til en salat.
Leave a Reply