Enkle rundstykker på 1-2-3

Jeg elsker å bake lettvinte rundstykker som skal spises der og da som ikke trenger gjær og heving. Disse rundstykkene rører du kjapt sammen i en bolle og ruller til boller og vips inn i ovnen. 🙂 Ingen heving, ingen elting og ingen venting.

Her bruker du det melet og melken du tåler. Jeg har brukt vanlig hvetemel og sammalt hvete-kun fordi dette var det jeg hadde i skapet. 🙂 Disse rundstykkene er aller best ferske, så lag de til helgefrokosten og overraske din kjære eller skjem bort barna. 🙂

Dette trenger du til 7-8 stk:

  • 150 gram hvetemel
  • 60 gram sammalt hvete eller grovt mel
  • 50 gram havregryn
  • 1/2 ts salt
  • 1 god ts bakepulver
  • 2 dl melk

Bland alt det tørre og tilsett væsken og salt. Rør sammen med en slikkepott.

Er deigen for klissete så tilsett mer mel. Forme små boller (husk de hever i ovnen) og sett på bakeplate med bakepapir.

Pensle bollene med vann og strø evt over frø hvis du ønsker det.

Stekes ved 200 grader 16-18 minutter.

Avkjøles på rist og nytes umiddelbar med godt pålegg. Kos deg! 🙂

-Reklame-