Lettvint lapskaus

Denne lapskausen er så utrolig enkel å lage og smaker så godt. Du må sette av en time til å koke kjøtttet, men det kan du koke dagen før feks. Jeg bruker ferdig lapskausblanding og slipper all kutting av grønnsaker. For å få lapskausen tykk så bruker jeg en pose med potetmospulver. Genialt og superenkelt 😉

Jeg har brukt vanlig grytekjøtt av storfe for jeg synes det er best. Men bruker du svin feks trenger du ikke koketiden. Har du rester av kjøtt fra en stek eller biff så er dette genialt og bruke i lapskaus. Da er det jo ferdig stekt og trenger heller ikke koketiden. 😉

Server lapskausen i en stor gryte med flatbrød til og evt tyttebær. Nydelig middag som passer uansett hvem ukedag.

Dette trenger du til 4 personer:

  • ca 800 gram grytetkjøtt
  • 1 pose med lapskausblanding
  • 1 pose med potetmospulver
  • 3-4 ts kjøttbuljongpulver
  • 8 dl vann
  • salt/pepper

Start med å skjære kjøttet i passende biter. Brunes i varm panne i med smør. Brun det i to omganger så det ikke blir for fult i pannen. Krydre med salt og pepper.

Legg kjøttet i en gryte og hell på vann og buljongpulver. La det koke under lokk ca 1 time.

Når kjøttet er kokt tilsettes lapskausblandingen. La koke 6-7 minutter til grønnsakene er møre. Tilsett nesten hele posen med potetmos, tilpass hvor tykk du ønsker den.

Har du fersk persille eller tørket er dette godt i. Smak til og bruk evt mer krydder hvis det trengs.

Da håper jeg det smaker! 🙂

-Reklame-