Pistasj sjokolade

Disse pistasje sjokoladene er så utrolig gode og helt sukkerfrie!! Her er det nøtter som er blandet med dadler, litt honning og mørk sukkerfri sjokolade. OG selvfølgelig litt himalayasalt på toppen for å heve smaken. 😉

Pistasjenøtter er veldig sunt og har et høyt innhold av B vitaminer, kalsium og jern, som igjen er viktig for nervesystemet vårt, musklene våre og immunsystemet vårt. Cashewnøttene gir oss vitamin E, omega 3 og hele 6 fettsyrer og er godt for hjertet vårt. Så her kan du nyte sjokoladen med helse i hver bit. 🙂 Har du ikke vaniljepulver eller steviadråper så fortvil ikke, det kan sløyfes ved å bruke honning. (honning er ikke på bildet over ingrediensene)

Sukkerfritt godis er det mange som etterspør. Og når man kan lage det helt selv så er det toppen av lykke. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang-disse forsvinner nemlig fort. Oppbevar de i kjøleskapet i et tett glass med lokk og du kan nyte de akkurat når du har lyst på. 😉 Det er mange som ikke kan spise vanlig sjokolade med sukker i pga sykdom og da er det jo fantastisk at det finnes så mye godt uten sukker å lage. Vil du kutte ned på sukkeret pga helsen din så er det veldig smart. Vi får nemlig i oss altfor mye raffinert sukker iløpet av et år.

Dette trenger du til ca 15-17 biter:

  • 1 dl usaltede cashewnøtter
  • 1 dl usaltede pistasjenøtter
  • 8-9 dalder uten stein
  • 1/2-1 ts flytende honning
  • 1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
  • 8 dråper vaniljestevia (kan sløyfes)
  • 1 plate sukkerfri sjokolade
  • himalayasalt til å strø på toppen

Start med å legge alle ingrediensene i en liten blender. Kjør til en seig masse. Trykk deigen i en form som er kledd med plastfolie og sett i fryseren ca 30 min.

Smelt sjokoladen i et vannbad. (Det kan være lurt å tilsett litt kokosfett/delfiafett i sjokoladen for å få den blank og smidig men absolutt ikke nødvendig.)

Ta ut nøttedeigen og del i passende biter. Bruk feks en tannstikker til å stikke i hver bit før du dypper den i sjokoladen.

Strø over hakkede pistajenøtter og litt himalaysalt og sett til avkjøling. Er det mer sjokolade igjen når du er ferdig så hell dette på et bakepapir og strø på nøtter/salt og sett kaldt så har du ren sjokolade å nyte.

Når de er avkjølt legges de feks i et norgesglass el tett glass med lokk og oppbevares kaldt.

Da er det bare å nyte med god samvittighet!!! 🙂

-Reklame-