Denne suppen er så utrolig god og har smaker fra herlige middelhavet. Enkel å lage og inneholder masse som er bra for kroppen din. 🙂 Sunn er den også 🙂 Lag gjerne dobbel porsjon når du først er igang så har du til senere i uken som du bare kan varme opp. Enkelt og digg.
Serverer du denne med feks hvitløksbrød eller ferske rundstykker til så er det kjempegodt!
Gulroten gir deg masse betakaroten, magnesium, jern og vit A. Stangsellerien er en god kilde til vit B1, B2 og vit C i tillegg til mye annet. Så med alle de andre grønnsakene i suppen så er dette en real vitaminbombesuppe. 🙂 Jeg vet du kommer til å elske denne suppen hvis du er en suppe elsker slik som meg. 😉
Dette trenger du til 4 pers:
- 1 gul løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 store gulerøtter
- 2-3 selleristilker
- 1 squash
- 1 boks med mosede tomater
- 2 bokser med bønnemix eller sorte bønner
- 3 ts oregano
- 1 liter med vann og 2 grønnsaksbuljongterninger eller 2 kyllingbuljongterninger
- salt/pepper
- creme fresh light til topping i suppen
Skjær gulrot, squash og stangselleri i små firkanter. Løk og hvitløk finhakkes.
Fres hvitløk, løk, gulrot og selleri i en kjele med litt smør. La det småsurre 2-3 minutter.
Freses i et par minutter
Skyll bønnene. Tilsett vann og buljong, tomater og bønner og oregano. La den småkoke ca 6-8 min, til gulrøttene er møre.
La suppen få et oppkok og slå ned platen. Tilsett squash og smak til med salt/pepper.
Da gjenstår det bare å nyte med en god spiseskje creme fresh i. Har du fersk timian er det også kjempegodt i.
Nytes!! 🙂 Velbekomme.
Smaker fra middelhavet.
Leave a Reply