Valmueboller

Deilige nystekte valmueboller som smaker ypperlig til lunch med godt pålegg, til en god suppe eller i matpakken. Disse lages med tørrgjær og skal heve bare en liten halvtime. De er enkle å lage, doble gjerne deigen når du først baker så kan du putte mange i fryseren og ta opp når behovet melder seg. 🙂

Disse er laget med hvetetmel men kan også lages med speltmel. Sett av 5 min til å røre alt sammen og du er igang. 🙂

Dette trenger du til ca 12 boller:

  • 12 dl hvetemel
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 3 dl lettmelk
  • 2 dl vann
  • 2 ss meierismør
  • 1 egg til pensling
  • valmuefrø til topping

Start med å blande alt det tørre i en bolle. Smelt smøret i en kjele og tilsett vann og melk og la det bli fingervarmt før det blandes med det tørre.

Kna deigen godt i bollen og dekk til med plastfolie. la stå lunt i 30 min.

Etter 30 min legg deigen på en melete benk og kna den godt samtidig som du lager en lang leiv. Del i ca like biter og rull de til boller. Settes på et bakepapirkledd stekebrett.

Pensle bollene med vispet egg og dryss på valmuefrø. Stekes v 225 grader varmluft i ca 15 min. Avkjøl på rist.

Nystekte!! Da håper jeg det smaker. 🙂 Kos deg. 🙂

-Reklame-