Ahhh, dette er såå utrolig godt og en annerledes vri på den gamle kjøttlasagnen. Her har du masse nydelige smaker som du kommer til å elske og jeg kan med sikkerhet si at du kommer ikke til å savne kjøttdeigen. 🙂 Litt påståelig der men jeg er nokså sikker på at du kommer til å digge disse smakene og legge denne oppskriften som en favoritt. Og Joda, selvfølgelig er det ost og lasagneplater i denne. 🙂
Jeg har brukt linser i lasagnen og det gir deg masse gode proteiner, jern og magnesium. Det vil ikke påvirke blodsukkeret ditt men fyller kroppen med viktige antioksidanter og bygger opp muskelmassen din. Flott eller hva? Ved å blande inn linser i div middager oppnår kroppen din mye forebyggende og gir deg bra helse.
Retten er veldig enkel å lage og serverer du lasagnen med en salat og litt brød er dette supergod helgemat. 🙂 OG som vi vet så har kroppen vår også veldig godt av å spise mindre rødt kjøtt, som kjøttdeig. Så nok en grunn til å legge sin elsk på denne.
Dette trenger du til 4 personer:
- 3 gulrøtter
- 1 løk
- 1/2 squash
- 1-2 pastinakk
- 1 paprika
- 1 kinesisk hvitløk
- 1/2-1 rød chili
- 1 boks grønne linser
- 1 boks hakkede tomater
- 1 liten boks tomatpure'( ca 3-4 ss)
- 1 boks orginal cottage cheese
- 3 dl vann
- 2 ts oreganokrydder
- 2 ts malt paprika
- lasagne plater
- litt revet ost til toppen
- salt/pepper
Finhakk chili og hvitløk, skjær alle grønnsaker i små biter. Skyll linsene.
Finhakk hvitløk og chili Hakk alle grønnsaker i små biter Skyll linsene
Stek hvitløk og chili i litt olje et minutt, tilsett alle grønnsaker og la alt steke med et minutt til.
Stek hvitløk og chili Tilsett alle grønnsakene
Tilsett tomatpureen og la den steke med grønnsakene bittelitt.
Tilsett tomatpure’
Hell alt over i en gryte. Tilsett vann, hakkede tomater, linser og krydder. La det småkoke 7-8 minutter til en god saus.
Tilsett vann Tilsett hakkede tomater Tilsett linsene
Krydre
Legg tomatsaus i bunnen av en ildfast form. Legg lasagneplater over og avslutt med cottage cheese. Gjenta prosessen og avlsutt med sausen.
Avslutt med litt revet ost på toppen.
Dryss over litt revet ost
Stekes ved 200 grader ca 20 minutter. La den stå 10 min før servering, da har smakene “satt seg”. Server med feks salat og hvitløksbrød til. Da håper jeg det smaker!! 🙂
Nyt og kos deg.
Leave a Reply