Ja jeg måtte jo bare prøve den populære trenden med denne pastaretten som florerer på Tik Tok. Og jeg ble lamslått av hvor godt det var!! 🙂 Nydelige greske smaker!!! Sett av 20 min og middagen er servert.
Vegetar pasta med masse nydelige smaker. Og for meg som er pasta elsker så spiste jeg faktisk så mye at jeg fikk vondt etterpå. 😉 Ja jeg lover deg at denne retten gir deg vann i munnen og at du sikkert tar en porsjon for mye, som meg. 😉
Sunn er den også med masse antioksidanter fra cherrytomatene og olivenoljen. Fetaosten gir den kremaktige konsistensen som igjen gir deg den kremete pastafølelsen. Jeg brukte en hel rød chili nettopp fordi jeg liker litt ekstra sting i maten. Er du ikke glad i så sterk mat så prøv med en halv en. 🙂
Her blir alt laget i en form og pasta kokes i en kjele ved siden av. Lettvint og enkelt. (Tåler du ikke vanlig pasta så bruk glutenfri pasta eller pasta laget på bønner.) Alt til denne retten fåes kjøpt på Rema 1000.
Dette trenger du til 2 personer:
- 400-500 gram cherrytomater ( 1 stor pakke)
- 1/2 kinesisk hvitløk
- 1/2- 1 stk rød chili
- 1/2 dl olivenolje
- 1 neve fersk basilikum
- 250 gram pasta
- 1 Fetaost blokk, 200 gram
- salt/pepper
Hell olivenolje i en ildfast form, tilsett hele cherrytomater, hakket hvitløk og chili, basilikum og salt/pepper.
Olivenolje, tomater, hvitløk og chili Tilsett en neve basilikum Salt og pepper
Så legger du hele fetaosten på toppen og setter den nederst i ovnen, varmluft 220 grader, ca 20-22 min.
Legg hele fetost blokken oppå
Når det er 10 min igjen av steketiden koker du pasta. Ha litt salt og olivenolje i vannet. Kok etter anvisning på pakken.(Min kokte 9 min)
Når tomat og fetaostblandingen er ferdig rører du osten litt sammen med tomatene
Ferdig i ovnen Rør blandingen lett sammen
Hell av pastavannet når pastaen er kokt og tilsett pastaen i osteblandingen. Rør sammen.
Tilsett nykokt pasta
Pynt evt med mer basilikum og nyt!!! Nyrevet parmesan på toppen er godt men ikke nødvendig. Kose deg 🙂
Smaker av hellas og greske øyer
Leave a Reply