En lun eplecrumble med en god vaniljeis til er fantastisk god dessert som passer alle anledninger. På en hverdag, i helgen eller bare fordi du har lyst på det. 😉 Nydelig er det ihvertfall.
Enkel er den å lage og det lukter helt nyydelig på kjøkkenet mens du steker den. Jeg fikk vann i munnen og gledet meg sånn til å smake når den var ferdig. Og den skuffet ikke. 🙂 Det er også litt syre av sitron i denne og den syrlige smaken blandet med det brune sukkeret og kanel er bare helt himmelskt godt! 🙂 Jeg hadde bare speltmel når jeg lagde denne, men bruk gjerne vanlig hvetemel.
Dette trenger du til en paiform:
Eplefyll:
- 4 store epler
- 3 ss brunt sukker
- 1 ss kanel
- saften av en liten sitron
- smør til smøring av paibunn
Smuldredeig:
- 100 gram romtempert meierismør
- 80 gram brunt sukker 80 gram speltmel/hvetemel
- 80 gram havregryn
- 1 ss kanel
- 1 ss vaniljesukker
Skrell eplene og skjær de i like biter. Viktig å fjerne kjernen i eplet og alt skall. Legg eplebitene i en bolle og bland over sitronsaft, brunt sukker og kanel.
Skrell eplene og skjær de i like terninger Legg i en bolle Bland i sitronsaft, kanel og brunt sukker
Smør en paiform eller ildfast form og hell eplefyllet i.
Smør en paiform godt Legg i eplefyllet
Bland sammen ingrediensene til smuldredeigen i en bolle. Drysses over eplefyllet.
Bland alt til smuldredeigen i en bolle Blandes godt Drysses over eplefyllet
Stekes ved 190 grader varmluft i ca 35 min til toppen er gyllen og sprø. Har du pekannøtter, er dette supergodt å ha på toppen før stekingen.
Nystekt
Server med en god vaniljeis til mens den ennå er varm. Nytes! 🙂
Nytes mens den er varm
Leave a Reply