Eplecrumble

En lun eplecrumble med en god vaniljeis til er fantastisk god dessert som passer alle anledninger. På en hverdag, i helgen eller bare fordi du har lyst på det. 😉 Nydelig er det ihvertfall.

Enkel er den å lage og det lukter helt nyydelig på kjøkkenet mens du steker den. Jeg fikk vann i munnen og gledet meg sånn til å smake når den var ferdig. Og den skuffet ikke. 🙂 Det er også litt syre av sitron i denne og den syrlige smaken blandet med det brune sukkeret og kanel er bare helt himmelskt godt! 🙂 Jeg hadde bare speltmel når jeg lagde denne, men bruk gjerne vanlig hvetemel.

Dette trenger du til en paiform:

Eplefyll:

  • 4 store epler
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ss kanel
  • saften av en liten sitron
  • smør til smøring av paibunn

Smuldredeig:

  • 100 gram romtempert meierismør
  • 80 gram brunt sukker 80 gram speltmel/hvetemel
  • 80 gram havregryn
  • 1 ss kanel
  • 1 ss vaniljesukker

Skrell eplene og skjær de i like biter. Viktig å fjerne kjernen i eplet og alt skall. Legg eplebitene i en bolle og bland over sitronsaft, brunt sukker og kanel.

Smør en paiform eller ildfast form og hell eplefyllet i.

Bland sammen ingrediensene til smuldredeigen i en bolle. Drysses over eplefyllet.

Stekes ved 190 grader varmluft i ca 35 min til toppen er gyllen og sprø. Har du pekannøtter, er dette supergodt å ha på toppen før stekingen.

Server med en god vaniljeis til mens den ennå er varm. Nytes! 🙂

-Reklame-