En lun eplecrumble med en god vaniljeis til er fantastisk god dessert som passer alle anledninger. På en hverdag, i helgen eller bare fordi du har lyst på det. 😉 Nydelig er det ihvertfall.
Enkel er den å lage og det lukter helt nyydelig på kjøkkenet mens du steker den. Jeg fikk vann i munnen og gledet meg sånn til å smake når den var ferdig. Og den skuffet ikke. 🙂 Det er også litt syre av sitron i denne og den syrlige smaken blandet med det brune sukkeret og kanel er bare helt himmelskt godt! 🙂 Jeg hadde bare speltmel når jeg lagde denne, men bruk gjerne vanlig hvetemel.
Dette trenger du til en paiform:
Eplefyll:
- 4 store epler
- 3 ss brunt sukker
- 1 ss kanel
- saften av en liten sitron
- smør til smøring av paibunn
Smuldredeig:
- 100 gram romtempert meierismør
- 80 gram brunt sukker 80 gram speltmel/hvetemel
- 80 gram havregryn
- 1 ss kanel
- 1 ss vaniljesukker
Skrell eplene og skjær de i like biter. Viktig å fjerne kjernen i eplet og alt skall. Legg eplebitene i en bolle og bland over sitronsaft, brunt sukker og kanel.

Skrell eplene og skjær de i like terninger 
Legg i en bolle 
Bland i sitronsaft, kanel og brunt sukker
Smør en paiform eller ildfast form og hell eplefyllet i.

Smør en paiform godt 
Legg i eplefyllet
Bland sammen ingrediensene til smuldredeigen i en bolle. Drysses over eplefyllet.

Bland alt til smuldredeigen i en bolle 
Blandes godt 
Drysses over eplefyllet
Stekes ved 190 grader varmluft i ca 35 min til toppen er gyllen og sprø. Har du pekannøtter, er dette supergodt å ha på toppen før stekingen.

Nystekt
Server med en god vaniljeis til mens den ennå er varm. Nytes! 🙂

Nytes mens den er varm























Leave a Reply