Sjokoladekake uten sukker, som både smaker og ser ut som en helt normal sjokoladekake, Ja takk 🙂 I familien har vi noen som ikke kan spise sukker, derfor er jeg stadig under prøving av sukkerfrie varianter. Det er hyggelig å bake noe som alle kan spise og som smaker like godt som en “vanlig” kake.
Mange tror at sukkerfri sjokolade og sukkerfrie kaker, kjeks mm er “sunt”. Men det er ikke helt riktig. Sukkerfri sjokolade inneholder veldig mye fett og kalorier, faktisk mer fett og kalorier enn vanlig sjokolade, det samme er med kaker og kjeks mm.
Og når det gjelder glutenfritt mel så er det mange som egentlig ikke trenger å spise glutenfritt men de gjør det fordi de tror det er sunt. Helt feil!! Glutenfritt mel, pasta og glutenfrie produkter inneholder en god del sukker og er ikke noe sunnere enn vanlig hvetemel eller andre produkter med gluten i.. de inneholder faktisk masse raske karbohydrater. Mange risikerer å gå opp i vekt ved å spise glutenfrie produkter. Så derfor er det greit å bruke hodet og tenke “alt med måte”. 😉 Spis det som kroppen din tåler, det er det viktigste. Kos deg med sukker eller sukkerfritt når du har lyst på det. Og spis hvetemel hvis du tåler det, har du cøliaki el er er plaget med irritabel tarm så spis glutenfritt hvis du merker du blir bedre av det. 🙂
Denne kaken ble veldig god og jeg har tenkt å lage den til bursdager og middagsselskaper hvor jeg vet at denne kan alle gjestene kan spise. 🙂
Dette trenger du:
Til sjokoladekremen
- 3 egg
- 150 gram gresk yoghurt
- 1 dl melk
- 100 gram meierismør
- 50 gram sukrinsirup gold
- 100 gram flytende honning
- 50 gram kakao
- 200 gram hvetemel
- 1 ts natron
- 2 ts bakepulver
Sjokoladekrem til topping:
- 150 gram meierismør
- 80-90 gram sukrinmelis
- 3-4 ss kakao
- 150 gram filadelfiaost/kremost naturell
- 60 gram sukrinsirup gold
- 2 ss sterk kaffe
- Evt 12 dråper stevia vanilje. (kan sløyfes)
Start med å blande alt det våte i en bolle untatt smøret, tilsett siktet hvetemel og kakao for å unngå klumper og tilsett smeltet smør tilslutt.
Bland alt det våte og tilsett det tørre Sikt i mel Sikt i kakao
Tilsett smeltet smør tilsutt Deigen klar
Smør en rund form 24 cm med smør og hell røren i. Stekes ved 175 grader ca 25-30 minutter.
Helles i smurt form 24cm
Avkjøl kaken før fyllet tas på. Smør fyllet på toppen og dryss evt over kokos hvis du har.
Bland romtemperert smør og resten av ingrediensene til fyllet i en bolle og bruk håndmikseren til å kjøre kremen glatt. Smak og justere til underveis om du må ha litt mer sukrinmelis i… Bre det over kaken og dryss evt kokos over.
Visp romtemperert smør sammen med alle ingrediensene Ferdig sjokoladekrem
På med fyllet
Bre fyllet over
Ferdig og klar
Da gjenstår det bare å smake og nyte. 🙂 Oppbevar kaken i kjøleskapet og ta den ut en god stund før evt servering eller spis den med det samme den er ferdig.;)
Nytes!!!
Leave a Reply