Bestemors kokos og sitronkake

Smaker fra et bestemors kjøkken i gamle dager. Akkurat sånn smaker denne nydelige kokoskaken med et touch av sitrus. Utrolig god. 🙂 Enkel å lage og nydelig smaker. Anbefales på det varmeste. Det er kesam i røren og det gjør kaken saftig og ikke tørr.

Steketiden er lang men hva gjør vel det når man kjenner den deilige duften sprer seg i kjøkkenet. Toppen av lykke når den er ferdig.

Lager du denne kaken en gang kommer du sikkert til å lage den flere ganger. En nydelig kake som gjester setter pris på eller lag den til helgen og overraske din kjære. Jeg er som sagt en kokoselsker 🙂 så liker du kokos som meg kommer du til å digge denne.

Dette trenger du til en kake:

  • 3 egg
  • 2 1/2 dl sukker
  • 3 dl kesam
  • 100 gram meierismør
  • 1 stk sitron
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 dl kokosmasse

Til formen:

  • meierismør til å smøre kakeformen
  • 1 1/2 dl kokosmasse

Pynt:

  • 3 dl melis
  • 1 ss sitron
  • 2 ss vann

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vask og riv en sitron og press ut saften i en skål. Smelt smøret og la det bli litt avkjølt.

Tilsett kesam, sitronskall og saft og smeltet avkjølt smør i røren. Rør om. Tilslutt tilsettes mel, vaniljesukker og bakepulver og kokos som vendes forsiktig inn i røren med en slikepott.

Smør en kakeform (24 cm) med smør og dryss kokos i formen så det fester seg på kantene og i bunnen. Hell røren i kakeformen og stek ved 175 grader ca 50 minutter på nederste rille.

Mens kaken steker kan du riste litt kokosmasse i tørr stekepanne. Det skal drysses over melisglasuren.

Når kaken er stekt lar du den avkjøles litt i formen. Rør sammen melisglasuren og bre over kaken. Dryss ristet kokos på toppen.

Da er det bare å nyte og kose seg! 🙂 Enjoy!!! 🙂

-Reklame-