Smaker fra et bestemors kjøkken i gamle dager. Akkurat sånn smaker denne nydelige kokoskaken med et touch av sitrus. Utrolig god. 🙂 Enkel å lage og nydelig smaker. Anbefales på det varmeste. Det er kesam i røren og det gjør kaken saftig og ikke tørr.
Steketiden er lang men hva gjør vel det når man kjenner den deilige duften sprer seg i kjøkkenet. Toppen av lykke når den er ferdig.
Lager du denne kaken en gang kommer du sikkert til å lage den flere ganger. En nydelig kake som gjester setter pris på eller lag den til helgen og overraske din kjære. Jeg er som sagt en kokoselsker 🙂 så liker du kokos som meg kommer du til å digge denne.
Dette trenger du til en kake:
- 3 egg
- 2 1/2 dl sukker
- 3 dl kesam
- 100 gram meierismør
- 1 stk sitron
- 4 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl kokosmasse
Til formen:
- meierismør til å smøre kakeformen
- 1 1/2 dl kokosmasse
Pynt:
- 3 dl melis
- 1 ss sitron
- 2 ss vann
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vask og riv en sitron og press ut saften i en skål. Smelt smøret og la det bli litt avkjølt.
Egg og sukker piskes til luftig eggedosis Eggedosis
Vask og riv det gule skallet på en sitron Revet sitronskall
Tilsett kesam, sitronskall og saft og smeltet avkjølt smør i røren. Rør om. Tilslutt tilsettes mel, vaniljesukker og bakepulver og kokos som vendes forsiktig inn i røren med en slikepott.
Tilsett kesam, sitronskall og saft Tilsett avkjølt smør Tilsett kokosmasse
Tilsett mel, vaniljesukker og bakepulver Vend melet og kokosmassen i røren
Smør en kakeform (24 cm) med smør og dryss kokos i formen så det fester seg på kantene og i bunnen. Hell røren i kakeformen og stek ved 175 grader ca 50 minutter på nederste rille.
Smør en form på 24 cm med smør og dryss i kokos Hell røren i formen
Mens kaken steker kan du riste litt kokosmasse i tørr stekepanne. Det skal drysses over melisglasuren.
Dryss litt kokos i tørr panne Når det er gyllent er det ferdig
Når kaken er stekt lar du den avkjøles litt i formen. Rør sammen melisglasuren og bre over kaken. Dryss ristet kokos på toppen.
Avkjøles litt i formen Rør sammen glasuren Ta av formen og bre glasur over kaken, dryss kokos over
Da er det bare å nyte og kose seg! 🙂 Enjoy!!! 🙂
Nydelige smaker
Saftig og god!
Leave a Reply