Denne suppen skulle nok heller hete Restesuppe, for det er nettopp det jeg har laget. 😉 Jeg har til og med brukt en kremfløte som var gått ut på dato for 4 uker siden(!!!) Snakk om å redusere matsvinn.;) Suppen smakte utrolig godt og inneholder masse vitaminer som er bra for oss. Jeg brukte også fersk ingefær og chili i suppen, noe kroppen er takknemlig for slik at den kan være bedre rustet mot høstens virus. 🙂 Skikkelig vitaminkick for kroppen får du av denne suppen!
I denne suppen bruker du de grønnsakene som begynner å bli slappe og dårlige, fint å få brukt de opp og ikke kaste de. Jeg brukte kyllingkraft som jeg har kokt på kyllingskrott, men her kan du bruke kyllingfond eller hønsebuljonterninger.
Dette trenger du til 4 personer:
- 1/2 brokkoli
- 1 gul nepe
- 2 gulrøtter
- 1 bit kålrot
- 1 vårløk
- 1/1-1 chili uten frø
- 1/2 kinesisk hvitløk
- En bit ingefærrot
- 1 eggeplomme
- 1 liter kyllingbuljong (vann+2 buljongterninger)
- 1.5 dl kremfløte
- salt/pepper
Kutt alle grønnsaker i små fine biter som passer fint på suppeskjeen din.
Fres de rask i litt olje i en kasserolle, krydre samtidig. Hell på kraften og la koke ca 10 min.
Freses i litt olje med krydder Tilsett kraft Kokes 10 minutter
Pisk en eggeplomme i fløten og tilsett i suppen som nettopp har kokt ferdig. Viktig nå at du ikke lar suppen koke mere pga eggeplommen. Rør om og smak til med div krydder du liker.
Pisk eggeplommen i fløten Tilsett i den nykokte suppen
Server’ med feks scones eller godt brød til. 🙂 Håper det smaker:)
Nytes!
Leave a Reply