Grønnsakssuppe

Denne suppen skulle nok heller hete Restesuppe, for det er nettopp det jeg har laget. 😉 Jeg har til og med brukt en kremfløte som var gått ut på dato for 4 uker siden(!!!) Snakk om å redusere matsvinn.;) Suppen smakte utrolig godt og inneholder masse vitaminer som er bra for oss. Jeg brukte også fersk ingefær og chili i suppen, noe kroppen er takknemlig for slik at den kan være bedre rustet mot høstens virus. 🙂 Skikkelig vitaminkick for kroppen får du av denne suppen!

I denne suppen bruker du de grønnsakene som begynner å bli slappe og dårlige, fint å få brukt de opp og ikke kaste de. Jeg brukte kyllingkraft som jeg har kokt på kyllingskrott, men her kan du bruke kyllingfond eller hønsebuljonterninger.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 1/2 brokkoli
  • 1 gul nepe
  • 2 gulrøtter
  • 1 bit kålrot
  • 1 vårløk
  • 1/1-1 chili uten frø
  • 1/2 kinesisk hvitløk
  • En bit ingefærrot
  • 1 eggeplomme
  • 1 liter kyllingbuljong (vann+2 buljongterninger)
  • 1.5 dl kremfløte
  • salt/pepper

Kutt alle grønnsaker i små fine biter som passer fint på suppeskjeen din.

Fres de rask i litt olje i en kasserolle, krydre samtidig. Hell på kraften og la koke ca 10 min.

Pisk en eggeplomme i fløten og tilsett i suppen som nettopp har kokt ferdig. Viktig nå at du ikke lar suppen koke mere pga eggeplommen. Rør om og smak til med div krydder du liker.

Server’ med feks scones eller godt brød til. 🙂 Håper det smaker:)

-Reklame-