Enkle rundstykker

Rundstykker som ikke trenger heving og kan røres sammen kjapt og rett i ovnen er gull!! 🙂 Disse rører du sammen på 5 minutter og de trenger kun 20 minutter i ovnen. Superdeilig å kose seg med til helgefrokosten. 🙂 Eller helt herlig å servere de til nylaget suppe. 🙂

Her kan du bruke det hvetemelet og melken du har tilgjengelig eller tåler. Røren blir litt klissete så tilpass røren ved å evt tilsette mere mel på slutten. Den skal ikke være tørr, men litt klissete og akkurat slik at du klarer å forme det til boller.

Dryss over frø du er glad i eller bruk bare havregryn som topping. Jeg doblet deigen da jeg lagde den slik at jeg puttet halvparten i fryseren og kan ta opp når jeg har lyst på. 🙂

Dette trenger du til ca 6 rundstykker: (solsikkeoljen som er med på bildet skal ikke i denne røren;) )

  • 130 g hvetemel
  • 60 g grovt mel
  • 50 g havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 1/2 ts salt

Sikt melet og bakepulveret og ha det i en bakebolle. Tilsett melk og havregryn og salt. Rør sammen.

Forme til passende boller, husk at de hever seg i ovnen så la det være litt plass mellom de på stekebrettet.

Pensle med vann og strø på evt frø hvis du ønsker.

Stekes ved 200 grader i ca 18-20 min. Avkjøles på rist. Nytes umiddelbart. 🙂

-Reklame-