Rundstykker som ikke trenger heving og kan røres sammen kjapt og rett i ovnen er gull!! 🙂 Disse rører du sammen på 5 minutter og de trenger kun 20 minutter i ovnen. Superdeilig å kose seg med til helgefrokosten. 🙂 Eller helt herlig å servere de til nylaget suppe. 🙂
Her kan du bruke det hvetemelet og melken du har tilgjengelig eller tåler. Røren blir litt klissete så tilpass røren ved å evt tilsette mere mel på slutten. Den skal ikke være tørr, men litt klissete og akkurat slik at du klarer å forme det til boller.
Dryss over frø du er glad i eller bruk bare havregryn som topping. Jeg doblet deigen da jeg lagde den slik at jeg puttet halvparten i fryseren og kan ta opp når jeg har lyst på. 🙂
Dette trenger du til ca 6 rundstykker: (solsikkeoljen som er med på bildet skal ikke i denne røren;) )
- 130 g hvetemel
- 60 g grovt mel
- 50 g havregryn
- 1 ts bakepulver
- 2 dl melk
- 1/2 ts salt
Sikt melet og bakepulveret og ha det i en bakebolle. Tilsett melk og havregryn og salt. Rør sammen.
Sikt mel og bakepulver og tilsett havregryn Tilsett melk og salt Rør sammen
Forme til passende boller, husk at de hever seg i ovnen så la det være litt plass mellom de på stekebrettet.
Forme til boller på et stekebrett Trykk bollene litt ned så blir de ikke så høye
Pensle med vann og strø på evt frø hvis du ønsker.
Pensle med vann Strø over frø
Stekes ved 200 grader i ca 18-20 min. Avkjøles på rist. Nytes umiddelbart. 🙂
Avkjøles på rist og nytes umiddelbart.
Kos deg!
Leave a Reply