Pai til middag er kanskje litt annerledes middag enn det man pleier å lage hver dag. Men Pai er supert både som lunch og middagsmat, perfekt til feks klubb mat eller fredagsmiddag. I denne er det havremel og speltmel men bruk gjerne det melet du har. Siden det er havremel og kesam i denne blir bunnen god og sunn. Og DET gjør jo ihverfall ingenting 😉 Eggene sørger for masse protein og havremelet gir deg fiber og sunt fett.
Serverer du denne med salat og godt brød til blir det ikke bedre. 🙂 Nydelig mat som metter samtidig som det er sunt. 🙂
I fyllet kan du egentlig bruke det du ønsker, her har jeg brukt kalkunskinke(som måtte brukes pga datoen gikk ut), paprika og purreløk. Har du rester etter feks en kyllingmiddag så er det supert å bruke, er det grønnsaker som begynner å bli slappe så bruk de. Bare fantasien kan stoppe deg her.
Dette trenger du:
Til bunnen:
Paibunn:
- 75 gram romtemperert smør
- 1 1/2-2 dl gram kesam (kan også bruke rømme)
- 1.5 dl havremel
- 1.5 dl speltmel
- 1/2 ts salt
Til paifyllet:
- 300 gram skinke
- 1 liten paprika
- 1 liten purreløk
- 6 egg
- 1 dl fløte
- salt/pepper
- revet ost
Begynn med bunnen. Ha alle ingrediensene i en bolle, viktig at smøret er mykt og romtemperert. Kna det godt sammen.
Er deigen for klissete så tilsett litt mer speltmel. Legg deigen på en melet benk og kjevle den rund. Benytt mel under prosessen.
Smør en paiform og legg deigen oppi og rundt i kantene. Prikk deigen med en gaffel og forstek deigen i ca 15 min på 180 grader.
Mens deigen steker kutter du opp grønnsaker og skinke.
Når deigen er forstekt så er det på tide å piske egg og fløte sammen. Krydre blandingen.
Fyll den forstekte paibunnen med skinke, paprika og purre. Hell eggeblandingen over og topp med så mye ost du ønsker over.
Fyll bunnen Tilsett eggeblandingen Strø over ost
Stekes i varmluft 180 grader ca 30 min. Den skal bli gylden på toppen. Server med en salat til og godt brød.
Nytes!
Velbekomme!
Leave a Reply