Blomkål og brokkolisuppe

Sunn og god suppe som er enkel å lage passer fint inn i dette nye året. 🙂 Serverer du hvitløksbrød eller rundstykker til er dette en super middag som du blir mett og god av. Billig er det også med en slik suppe og lite ingredienser, kanskje du allerede har dette i kjøleskapet?

Blomkål inneholder masse proteiner, vitamin c og kostfiber. Godt for immunforsvaret vårt og for muskelmassen. Brokkoli inneholder mye jern, vitaminer og antioksidanter som beskytter mot kreft, hjerte og karsykdommer.

Denne suppen lages på ca 20 min og det har du vel tid til? 🙂 Start med å kutte opp grønnsakene så går det neste superkjapt. Jeg serverte med sprøstekt bacon til og panneristede solsikkekjerner. (Det kan man sløyfe.)

Dette trenger du til 4 personer:

  • 1 stor brokkoli
  • 1 stort blomkålhode
  • 1 stor gul løk
  • 1 stor kinesisk hvitløk
  • 2-3 terninger med kyllingbuljong eller kyllingkraft hvis du har det.
  • 15 dl vann
  • 2-3 dl gryr(du kan også bruke kokosmelk eller kremfløte)
  • salt/pepper
  • evt sprøstekt bacon eller ristede kjerner

Hakk hvitløk og løk. Del blomkål og brokkoli i biter.

Stek løk og hvitløk i et par minutter i litt smør eller olje. Tilsett blomkål og brokkoli, vann og buljongterninger og la koke i 15 min.

Når det er kokt i 15 min og grønnsakene er møre bruker du en stavmikser til å kjøre suppen glatt.

Nå tilsetter du gryr/fløte og koker opp. Smakes til med saltpepper.

Serveres gjerne med sprøstekt bacon eller solsikkekjerner ristet i panne med litt salt. Helt nydelig.

VELBEKOMME! 🙂

-Reklame-