Disse bagettene er super enkle å lage, trenger ingen heving og smaker utrolig godt! 😉 Dryss på de frøene du liker best og lag de så store/små du foretrekker. Nydelige til lunch og supre til å putte i fryseren. Eller lag de i helgen til helgefrokosten, toppen av lykke synes jeg !!! 🙂
Disse er helt uten sukker og laget på speltmel. Alt skal blandes sammen i en bolle og formes til bagetter etterpå også stekes. Lettvint og fort gjort. 🙂 Har du ikke speltmel eller tåler du ikke spelt så bruk det melet du har og tåler.
Dette trenger du til ca 10 stk: (alt ettersom hvor store/små du lager de)
- 2 ss bremykt
- 1 dl melk (bruk den melken du tåler)
- 1 boks med Kesam
- 1 1/2 ss bakepulver
- 1/2 ts salt
- 200 gram fint speltmel
- 200 gram sammalt speltmel
- Frø til å strø over
Putt kesam, mel, melk, smeltet smør, salt og bakepulver i en bolle og rør sammen til en deig.
Ta mel på kjøkkenbenken og rull til en pølse. Del opp med kniv i passende biter.
Forme til små avlange bagetter og legg på et stekebrett med bakepapir.
Pensle med vann og strø evt over frø.
Stekes ved 200 grader ca 20-25 minutter. Avkjøles på rist og nytes!!!! 🙂
Leave a Reply