Dette er en klassiker og kjempegodt både vinter og sommer. Skikkelig grytemat med masse gode smaker. Lettvint er det også siden alt er i samme gryte.
Reinsdyrkjøtt er noe av det sunneste kjøttet du kan spise, magert og smakfullt. Det inneholder en rekke vitaminer og mineraler og har dessuten like mye Omega 3 som fisk.
I denne gryten er det sjampinjong men fortvil ikke hvis det er noen i huset som ikke spiser det, erstatt heller soppen med sprøstekt bacon. Kjempegodt!! 🙂 Eller bruk begge delene hvis du vil det.
Dette trenger du til 3 personer:’
- 1 pakke reinsdyrskav
- 1 boks matfløte
- 2 store sjalottløk
- 4-5 store sjampinjonger
- 600 gram poteter
- 3 – 4 dl kjøttkraft ( vann+2 terninger/3 ss buljongpulver)
- 3 ss hvetemel
- salt/pepper
Jeg liker at kjøttet er halveis tint når jeg begynner. Vend kjøttet i melet. Grovhakk sjalottløk og skjær sopp og poteter i skiver.
Vend kjøttet i melet Hakk løk, skive soppen Skjær poteten i skiver
Stek kjøttet i varm panne med godt med smør. Når du snur kjøttet så krydre med salt og pepper.
Stekes i smør Krydres
Legg kjøttet over i en kasserolle. Stek sopp og løk i smør, i 2-3 minutter, til løken er myk og soppen har fått farge. Legg over i kasserollen. Hell på kjøttkraft til det dekker kjøttet og la det småkoke ca 15 min.
Stek løk og sopp Legges i gryten med kjøttet Hell på kjøttkraft
Når kjøttet er ferdig kokt tilsetter du fløten og potetene. La det koke ca 10 min på svak varme.
Tilsett fløten og potetene
Da gjenstår det bare å smake til gryten. Jeg foretrekker litt brunost i gryten for å heve smaken, gjerne sammen med 1-2 ss tyttebærsyltetøy. Serveres med grønnsaker og tyttebær. Håper det vil smake 🙂
Velbekomme!
Leave a Reply