Thaigryte med svinekjøtt

Nå som vi er kommet over julen med masse fet julemat er det på tide å lage noen lettere middager. 😉 Thaigryten er laget med lett kokosmelk og deilige grønnsaker, så her kan du kose deg med masse nydelige smaker inspirert fra Thailand.

Liker du ikke så sterk mat så kan du være litt gnien med currypasten. Jeg elsker spicy mat så jeg er grådig med den. 😉 Kutt opp grønnsakene før du starter så er det bare å steke og hive i gryten.

Jeg serverte den med ris til. For litt sunnere variant kan du bruke byggris eller quinoa.

Koriander er superdigg i denne retten men det hadde jeg desverre ikke når jeg laget den. Er du glad i koriander så ta deg bryet med å kjøpe med til denne gryten. det hever smaken et hakk. 🙂

Dette trenger du til 4 pers:

  • 500 g svinekjøtt
  • 2 gulrøtter
  • 1 rød paprika
  • 1 rødløk
  • 3 vårløk
  • 400 g lett kokosmelk
  • 1-2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 2 ss currypaste
  • skallet fra 1 lime
  • ris

Begynn med å kutte grønnsakene. Gulrot, paprika og løk i staver. Sett risen til koking.

Stek svinekjøttet raskt i pannen med litt olje og legg til side.

Stek rødløken i litt olje i ca et minutt, tilsett currypaste og surr ett minutt til i pannen. Legg i en gryte.

Tilsett kokosmelk og revet limeskall. La koke 5 min.

Tilsett paprika og gulrøtter, sukker og soyasaus. La koke ytterligere 5 minutter.

Tilslutt tilsetter du vårløken og svinekjøttet. OBS, når svinekjøttet har stått til sides litt etter steking danner det seg litt kraft i bunnen. Dette må helles av FØR du tilsetter kjøttet i gryten. Rør og smak til med evt salt.

Da gjenstår det bare å si VELBEKOMME! 🙂 Håper det smaker. 🙂

-Reklame-