Straks er det jul igjen og snart skal vi kose oss med masse god julemat. Er du lei å finne på middager nå midt i julestria så anbefaler jeg denne kyllingretten. Alt i ett form er lettvint og enkel middag som smaker kjempegodt! Her har jeg brukt gulrot, løk og paprika som grønnsaker, men bruk gjerne de grønnsakene du har tilgjengelig. 🙂 Jeg serverte denne med en god salat til.
Jeg har laget en hvit saus med fersk hvitløk i som blandes inn i formen. Tåler du ikke vanlig mel, bruk glutenfritt mel, og tåler du ikke melk-bruk laktosefri eller bruk havremelk, soyamelk mm.. Det sammen gjelder selvfølgelig pastaen, det finne masse glutenfri pasta i dagligvarebutikkene.
Noen tror det er så vanskelig og tungvint å lage hvit saus, det er jeg ikke enig i. 😉 Smelt smøret og sett ned varmen, tilsett hvetemelet og rør godt så alt blander seg. Tilsett melken litt etter litt slik at klumpene blir rørt ut. 🙂 Å bruke en ballongvisp er veldig lurt, da får man rørt ut alle klumper i en fei. 😉 Lykke til.
Dette trenger du til 4 personer:
I tillegg må du ha dette til sausen:
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl melk
- 1 egg
- salt/pepper/malt muskatt(1/2 ts av hver)
- 4 kyllingfileter
- 400 gram pastaskruer
- 2 gulrøtter
- 1 løk
- 1 rød paprika
- 1/2 kinesisk hvitløk (skal i sausen)
- revet ost til topping
Hakk løk, gulrot og paprika i passende biter og skjær kyllingen i biter. Krydre kyllingen.
Kok pasta etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og legg i en ildfast form som er smurt .
Bland i grønnsakene og kyllingen i formen.
Lag den hvite sausen. Når den er ferdig tar du kjelen til siden og pisker et egg og tilsetter sammen med hakket hvitløk.
Lag hvit saus Pisk et egg Tilsett egget og hvitløk i sausen
Hell sausen over formen og bland godt. Topp med revet ost.
Tilsett den hvite sausen Bland godt Topp med revet ost
Stekes ved 200 grader varmluft ca 20-25 min. Server med en salat til. Håper det smaker. 🙂
Nytes med en god salat til.
Leave a Reply