Noe som hører julen til for meg er kokosmakroner. Sprø utenpå og seige inni. Mmmm…utrolig godt! Det er noe med kokos og meg. 🙂 ELSKER DET!! Noen med sjokolade på er også godt. men dette er en smaksak selvfølgelig.
Denne oppskriften har jeg brukt i flere år, den er utrolig enkel og lettvint. Du blander bare alt sammen i en kjele, enklere blir det neppe. 😉 Jeg lager alltid dobbel oppskrift for jeg vet hvor gode de er og hvor fort de forsvinner. 😉 (Jeg bruker alltid en ts med vaniljesukker i røren, det er ikke nødvendig.) Så det er bare å sette i gang.
Dette trenger du til ca 30 stk:
- 200 gram kokos
- 200 gram sukker
- 4 eggehviter
- Kokesjokolade hvis du vil dyppe de
Start med å skille eggehviter og plommer. Legg eggehvitene i en kjele.
Skill eggehvitene Ha eggehvitene i en kjele
Pisk eggehvitene lett med en visp, tilsett sukker og kokos og slå på platen på medium varme.
Visp eggehvitene lett Tilsett sukker Tilsett kokos
Rør under oppvarming i ca 7-8 minutter, den skal bli seig. men ikke la den koke.
Blandes Nå er massen seig, god og klar
Kle en bakeplate med bakepapir og lag små topper med to skjeer. Stekes på 200 grader varmluft 10-14 minutter.
Forme til topper Stekes på 200 grader varmluft 10-14 min
Avkjøl på rist.
Avkjøles på rist.
Ønsker du sjokolade på de så smelt sjokolade i et vannbad og dypp makronene i. Avkjøl på rist før de settes i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet. Nytes og er best FØR jul. Adventstiden er til for å nyte alt det gode man lager. 🙂 Oppbevares i en tett boks eller et tett glass. God førjul 🙂
Dette er skikkelig godt.
Kos deg med nystekte kokosmakroner
Leave a Reply