Kokosmakroner

Noe som hører julen til for meg er kokosmakroner. Sprø utenpå og seige inni. Mmmm…utrolig godt! Det er noe med kokos og meg. 🙂 ELSKER DET!! Noen med sjokolade på er også godt. men dette er en smaksak selvfølgelig.

Denne oppskriften har jeg brukt i flere år, den er utrolig enkel og lettvint. Du blander bare alt sammen i en kjele, enklere blir det neppe. 😉 Jeg lager alltid dobbel oppskrift for jeg vet hvor gode de er og hvor fort de forsvinner. 😉 (Jeg bruker alltid en ts med vaniljesukker i røren, det er ikke nødvendig.) Så det er bare å sette i gang.

Dette trenger du til ca 30 stk:

  • 200 gram kokos
  • 200 gram sukker
  • 4 eggehviter
  • Kokesjokolade hvis du vil dyppe de

Start med å skille eggehviter og plommer. Legg eggehvitene i en kjele.

Pisk eggehvitene lett med en visp, tilsett sukker og kokos og slå på platen på medium varme.

Rør under oppvarming i ca 7-8 minutter, den skal bli seig. men ikke la den koke.

Kle en bakeplate med bakepapir og lag små topper med to skjeer. Stekes på 200 grader varmluft 10-14 minutter.

Avkjøl på rist.

Ønsker du sjokolade på de så smelt sjokolade i et vannbad og dypp makronene i. Avkjøl på rist før de settes i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet. Nytes og er best FØR jul. Adventstiden er til for å nyte alt det gode man lager. 🙂 Oppbevares i en tett boks eller et tett glass. God førjul 🙂

-Reklame-