Eplekake

Lun eplekake med vaniljeis eller krem til er jo bare himmelskt godt. Denne oppskriften fikk jeg for over 20 år siden av en nabo som hadde Tupperware party. 🙂 Tror det var hun som hadde partyet som kom med oppskriften. Vel uansett – 20 år etter er den ofte i bruk og en av mine favoritter! Nei den er ikke sunn, men hallo vi må jo kose oss litt også. 😉 Jeg er ganske flink til å si det og finne en grunn..er vel derfor jeg er en livsnyter. Ha ha. 🙂

Når du lager denne kaken fylles huset med gode dufter, akkurat som du husker det fra barndommen når en mor eller bestemor hadde eplekake i ovnen. <3 Lykke.

Dette trenger du til en kake:

  • 2,25 dl hvetemel
  • 2,25 dl sukker
  • 200 gram smør
  • 1 ts bakepulver
  • 3 epler
  • 2 egg
  • kanel
  • evt nøtter til topping
  • perlesukker eller vanlig sukker til å strø på toppen

Skrell eplene og del de i skiver. Strø bunnen av en paiform godt med sukker og kanel. Legg eplene i formen.

Smelt smøret i en kjele, skru varmen ned og tilsett sukker, mel, bakepulver og eggene. Rør godt. Helles over eplene i formen.

Strø evt hakkede nøtter og perlesukker over. Stekes ved 175 grader ca 3o min.

Nystekt. 🙂 Serveres varm med vaniljeis til eller pisket krem. Kose deg! 🙂

-Reklame-