Lun eplekake med vaniljeis eller krem til er jo bare himmelskt godt. Denne oppskriften fikk jeg for over 20 år siden av en nabo som hadde Tupperware party. 🙂 Tror det var hun som hadde partyet som kom med oppskriften. Vel uansett – 20 år etter er den ofte i bruk og en av mine favoritter! Nei den er ikke sunn, men hallo vi må jo kose oss litt også. 😉 Jeg er ganske flink til å si det og finne en grunn..er vel derfor jeg er en livsnyter. Ha ha. 🙂
Når du lager denne kaken fylles huset med gode dufter, akkurat som du husker det fra barndommen når en mor eller bestemor hadde eplekake i ovnen. <3 Lykke.
Dette trenger du til en kake:
- 2,25 dl hvetemel
- 2,25 dl sukker
- 200 gram smør
- 1 ts bakepulver
- 3 epler
- 2 egg
- kanel
- evt nøtter til topping
- perlesukker eller vanlig sukker til å strø på toppen
Skrell eplene og del de i skiver. Strø bunnen av en paiform godt med sukker og kanel. Legg eplene i formen.
Smelt smøret i en kjele, skru varmen ned og tilsett sukker, mel, bakepulver og eggene. Rør godt. Helles over eplene i formen.
Strø evt hakkede nøtter og perlesukker over. Stekes ved 175 grader ca 3o min.
Nystekt. 🙂 Serveres varm med vaniljeis til eller pisket krem. Kose deg! 🙂
Leave a Reply