Hjemmelaget sjokolade er kjempegodt og veldig koselig å ha på lur i et tett glass i kjøleskapet. Nydelig til en kopp kaffe og supergodt når man er fysen på noe godteri. 😉 Denne er helt uten sukker og her kan du tilsette det du ønsker og liker av nøtter, kokos osv… Den er også kjempegod alene uten noe på. Her har jeg brukt gojibær i sjokoladen-kun fordi jeg synes de er så gode. 🙂
Faktisk så kan denne sjokoladen senke kolesterolet ditt pga det høye kakaoinnholdet. Rå kakao inneholder masse antioksidanter som er med på å beskytte cellene våre mot angrep fra skadelige stoffer, kan motvirke kreft, hjerte og karsykdommer og diabetes faktisk. Så dette er en sjokolade du kan nyte med god samvittighet. 🙂 Lag gjerne en dobbel porsjon mens du holder på-denne går fort unna skal jeg si deg. 😉
Ekstra hyggelig å gi bort i gave til noen i et lite pent glass med lokk og sløyfe. Hjemmelaget er såå hyggelig å gi bort synes jeg. <3
Har du ikke en sjokoladeform så kan du bruke feks en liten ildfastform/brødform som du legger bakepapir i bunnen av og brekker sjokoladen i biter når den er stivnet. Alle ingrediensene jeg har brukt her er kjøpt på helsekost.
Dette trenger du:
- 100 gram råkakomasse
- 40 gram kakaosmør
- 1-2 ss kokossirup
- 5 dråper steviosa vaniljeessens
- Litt gojibær (jeg kjøper de på Rema)
Fyll en kjele med vann og legg en ildfast bolle. Tilsett kakaomasse og kakaosmør.
Tilsett vaniljedråper og kokossirup. La alt smelte sammen.
Tilsett kokossirup Tilsett vaniljesteviosa Rør til det er smeltet
Smeltet og klar til formen
Hakk gojibærene i mindre biter og strø litt i formen. Hell sjokoladen over.
Hakk gojibærene Putt bær i formen Tilsett sjokoladeblandingen
Har du sjokolade til overs etter formen er fylt så bruk resten i feks en brødform med bakepapir.
Kle en brødform Hell sjokolade og bær i Jeg elsker litt himalaysalt på sjokoladen
La det stå ca 30 min i kjøleskapet og stivne. Ta ut av formen og legg i et tett glass/boks og oppbevar i kjøleskapet. Nytes hver dag!!! 🙂 🙂 🙂
Sunt godteri nytes med god samvittighet!
Mmmm, kjempegodt!
Oppbevares kaldt i et tett glass/boks
Sunt og godt!
Leave a Reply